Počele aktivnosti na realizaciji ReLOaD projekta

0

Predstavnici Razvojnog programa UN /UNDP/ i opštine Pale upoznali su danas predstavnike organizacija civilnog društva sa područja ove opštine o predstojećem javnom pozivu putem kojeg će imati priliku da apliciraju za projekte u okviru Regionalnog programa lokalne demokratije /ReLOaD/, u vrijednosti od 10.000 do 70.000 KM. Cilj programa, koji finansira EU, a realizuje UNDP, jeste jačanje partnerstva jedinica lokalne samouprave i civilnog društva, saopšteno je iz ove lokalne zajednice.

„Organizacije civilnog društva sa područja opštine biće u prilici da apliciraju sa projektima koji se tiču oblasti obrazovanja, sporta, kulture, zaštite životne sredine, socijalne politike i zdravstva, pitanja mladih i zapošljavanja, koje su identifikovane prema važećoj Strategiji razvoja opštine Pale“, navodi se u saopštenju.

Javni poziv biće otvoren četiri sedmice u okviru kojih je predviđena i dvodnevna edukacija za zainteresovane članove organizacija civilnog društva iz oblasti upravljanja projektnim ciklusom, kao i „otvoreni dani“ koji će pružiti priliku za konsultacije o projektnim idejama prije same predaje projekata.

Na današnjem sastanku predstavnici organizacija civilnog društva izabrali su predsjednika Udruženja „Sunce“ Milenka Vujinovića kao člana komisije koja će ocjenjivati projektne prijedloge u saradnji sa predstavnicima UNDP-a i opštine, a Radoja Vojvodića iz Planinarskog društva „Romanija“ za zamjenskog člana.

Opština Pale, pristupila je zajedno sa još 20 lokalnih zajednica iz cijele BiH projektu Regionalni program za razvoj lokalne demokratije na zapadnom Balkanu /ReLOaD/.

(www.palelive.com / Srna / Foto: M.S.)

Pretplatite se na komentare članka
Obavještavaj me o
0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments