Počela velika akcija uređenja obala i zelenih površina

0

FOČA – Sadnjom prvih 30 sadnica bijelog jasena na desnoj obali rijeke Ćehotine u mjesnoj zajednici Dragočava, u Foči je počela međunarodna akcija „Posadi svoj hlad“, a ujedno i velika lokalna ekološka akcija čišćenja i uređenja javnih površina.

Udruženje „Zeleni razvojni centar“ iz Sremske Mitrovice, koje je organizator akcije „Posadi svoj hlad“, za Foču je obezbijedilo 100 sadnnica bijelog jasena, koje će, osim u Dragočavi, biti zasađene i u mjesnim zajednicama Brod na Drini i Miljevina.

Podršku ovoj akciji pružila je i lokalna uprava, čiji radni vod obavlja sadnju.

Na nedavnom sastanku, koji je održan na inicijativu načelnika opštine Milana Vukadinovića, dogovorena je šira ekološka akcija uređenja obala rijeka i drugih zelenih površina u kojoj će uz opštinske službe učestvovati omladinska i ekološka udruženja, ribolovci i svi koji žele da doprinesu ljepšoj životnoj sredini.

„U saradnji sa Omladinskim pokretom, naš radni vod je danas počeo sadnju bijelog jasena, a nastavljamo je sutra u Miljevini i Brodu. Svakako da nećemo stati i već sljedeći vikend ili neki naredni krećemo sa čišćenjem obala rijeke Ćehotine“, rekao je Vukadinović.

Iz Omladinskog pokreta Foča, koji je partner „Zelenog razvojnog centra“, navode da je Foča jedna od opština koja učestvuje u akciji „Posadi svoj hlad“, prvi put organizovanoj u BiH.

Predsjednik Omladinskog pokreta Mladen Mandić rekao je da lokalna uprava, omladinska i ekološka udruženja zajedničkim snagama nastoje da unaprijede ekološku sliku opštine.

Bijeli jasen u Dragočavi je zasađen na lokalitetu omladinskog izletišta, koje zbog nesavjesnih građana, koji su ovo mjesto godinama zatrpavali smećem, nije uspjelo da zaživi u onom obliku kako je bilo zamišljeno, pa je Omladinski pokret uklonio ranije postavljene klupe sa nadstrešicama.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplati se
Obavijesti me o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare