Počela sa radom kancelarija za pomož oko imovine u FBiH

0
Počela sa radom kancelarija za pomož oko imovine u FBiH

ISTOČNO SARAJEVO – U Istočnom Novom Sarajevo počela je sa radom kancelarija za pružanje stručne pomoći izbjeglim i raseljenim licima koja imaju imovinu u Federaciji BiH /FBiH/ s ciljem zaštite njihovih imovinskih prava.

Republička uprava za geodetske i imovinsko-pravne poslove /RUGIP/ otvorila je kancelarije i u Banjaluci, Bijeljini, Zvorniku, Nevesinju i Mrkonjić Gradu u kojima će izbjegli i raseljeni moći da dobiju stručnu pomoć u postupcima koje vode u vezi sa imovinom u FBiH, kao i mjesto koordinacije rada svih kancelarija.

Kancelarija u Istočnom Novom Sarajevu nalazi se u ulici Nikole Tesle 60, a radno vrijeme je od 7.30 do 15.30 časova.

Direktor Republičke uprave za imovinsko-pravne poslove Bosiljka Predragović rekla je ranije Srni da sva zainteresovana lica mogu zatražiti stručnu pomoć u ovim kancelarijama kako bi zaštitili svoja imovinska prava.

Ona je podsjetila da je Protokol o saradnji između RUGIP-a i Ministarstva za izbjeglice i raseljena lica Republike Srpske potpisan 24. aprila.

„Protokolom je uređena tehnička saradnja o pitanju pružanja stručne pomoći izbjeglim i raseljenim licima u postupku uspostavljanja ili zamjene zemljišne knjige na teritoriji FBiH, koji imaju interes da zaštite svoja vlasnička prava u postupcima koji se trenutno vode u FBiH, a po Zakonu o zemljišnim knjigama FBiH“, pojasnila je Predragovićeva.

Ona je napomenula da je Ministarstvo angažovalo šest lica pravne struke i isto toliko administrativnih saradnika, kojima se mogu obratiti svi koji imaju interese u postupcima pred nadležnim organima FBiH.

Predragovićeva je rekla da je, uz podršku stručnih lica iz RUGIP-a, u toku obuka angažovanih pravnika za pružanje pravne pomoći izbjeglim i raseljenim licima koji imaju nekretnine u FBiH, kako bi ostvarili svoja prava u procesu uspostavljanja ili zamjene zemljišne knjige u FBiH.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplatite se na komentare članka
Obavještavaj me o
0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments