Počela realizacija ugovorenih projekata za izvoz

0

ISTOČNO SARAJEVO – Radnici preduzeća „Energoinvest – Rasklopna oprema“ iz Istočnog Sarajeva, nakon radova na sanaciji šteta u fabrici prouzrokovanih snježnim nevremenom, krenuli su jutros u realizaciju već ugovorenih projekata namijenjenih izvozu.
“U pitanju su dva ugovora za mjerne transformatore za našeg velikog kupca `Elektromreže Srbije`, a uskoro bi trebalo da počnemo da radimo i reparaciju mjernih transformatora koji bi trebalo da nam stignu u toku ove sedmice, zajedno sa repromaterijalom“, rekao je danas Srni v.d. direktora preduzeća „Energoinvest – Rasklopna oprema“ Zoran Kukobat.

Prema njegovim riječima, u toku je i realizacija nekih “sitnijih“ ugovora koji se odnose na rezervne dijelove i servise dijelova iz Fabrike prekidača i postrojenja.

Kukobat je potvrdio da je na poslovima realizacije ugovora trenutno angažovano oko stotinu radnika, dok je oko 50 zaposlenih upućeno na raščišćavanje proizvodnih pogona i fabričkog kruga.

On je rekao da bi ubrzo trebalo da bude nabavljen repromaterijal, ali će to predstavljati određeni problem sve dok ne bude skinuta blokada računa preduzeća. Riječ je repromaterijalu iz uvoza, za šta moraju biti obezbijeđene garancije dobavljačima.

Prošle sedmice veći dio radnika preduzeća „Energoinvest – Rasklopna oprema“ nakon duže pauze ponovo je došao na posao i tom prilikom profunkcionisale su sve službe. Priključeni su i struja, voda, telefon i internet, tako da je ostvarena komunikacija sa tržištem, kupcima i dobavljačima.

Predsjednik Vlade Republike Srpske Aleksandar Džombić prihvatio je na sastanku sa menadžmentom i sindikalnim predstavnicima preduzeća „Energoinvest – Rasklopna oprema“ 16. februara prijedlog za odobravanje kredita Investiciono-razvojne banke Srpske ovom preduzeću od 11,7 miliona KM.


(www.palelive.com / Srna)

Pretplati se
Obavijesti me o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare