Počela realizacija projekta “Svađaju se i tuku oni koji ne znaju da razgovaraju”

0

U Kulturnom centru Pale 16.04.2013. godine održana je javna rasprava koja je početak projekta pod nazivom „Svađaju se i tuku oni koji ne znaju da razgovaraju.“ Moto ovog projekta je „Budimo ljudi“.

Ideja je potekla od Debatnig kluba Srednjoškolskog centra Pale, a svesrdno je podržao Savjet mladih, te će nosioci projekta biti učenici SŠC Pale i članovi Savjeta mladih.

Mladi ljudi žele da naš grad upoznaju sa njihovim vrijednostima i da pokažu da su izuzetni na mnogim poljima.

Razvijajući kulturu dijaloga i razbijajući mnoge predrasude, argumentovano diskutujući o svim problemima, jedino je moguće riješiti probleme. Mladi našega grada su svjesni da se problemi ne rješavaju pronalaženjem krivca i upiranjem prstom u njega. Treba podržati uzorne, iskreno razgovarati, dogovoriti se i dogovoreno sprovesti u djelo. Mladost Pala suprotstavljaće se zlu tvoreći dobro i vjerujući u časnu pobjedu dobra.

Na sinošnjoj javnoj raspravi pasimiste i pasivne posmatrače života, one koji ne vjeruju da može iko išta promijeniti a kamoli mladi, upitali su zar nije bolje raditi imajući makar privid da stvaraš dobro, nego ne radeći ništa, zvocati kako je sve loše i pričati kako budućnosti nema.

U punoj dvorani Kulturnog centra Pale faktorima vaspitanja govorila je istaknuti profesor pedagogogije i psihologije Rada Radojković, koja je autor knjige „Kako živjeti ljepše“.

Debatanti SŠC Pale, učenici prvog razreda gimnazije: Marijana Kapuran, Rajko Pavlović, Pavle Lazarević, Nevena Ilić, Saška Andrić i Dragana Divljan debatovali su o tezi „Roditelji su najodgovorniji za vaspitanje djece“.

Aleksandar Vladičić publiku je upoznao sa radom Debatnog kluba Pale.

Voditelji programa Tamara Trgovčević i Nikola Čvoro ostvarili su izuzetno dobar odnos sa publikom, a posebno kada je publici pružena prilika da komentariše i postavlja pitanja u vezi sa faktorima vaspitanja i njihovim značajem. Ova javna rasprava bila je izuzetno uspješna upravo zahvaljujući aktivnom učešću publike.

Dvočasovno druženje u Kulturnom centru završeno je pozivom na javnu debatu koja će biti održana sljedećeg mjeseca u Kulturnom centru kada će biti raspravljano o školi kao bitnom faktoru vaspitanja.

Organizator je na kraju zahvalio svim zaposlenim u Kulturnom centru, televiziji Istočno Sarajevo, RTRS-u, TV OSM, portalu Palelive i svima onima koji su svojim prisustvom pokazali da žele da se upoznaju sa mladošću našega grada i dokazali da su prepoznali značaj i vrijdnost ovog projekta za našu lokalnu zajednicu.

{yoogallery src=[/images/stories/reportaze/javna-debata-april-2013/] width=[54] height=[54] title=[Budimo ljudi] style=[lightbox] effect=[fade] spotlight=[1] prefix=[thumb54_] thumb_cache_dir=[thumbs54] thumb_cache_time=[1440] load_lightbox=[1] thumb=[plain] rel=[lightbox[mygallery]] load_lightbox=[1] resize=[1] order=[asc] count=[50]}

(www.palelive.com)

Прати тему
Обавијeсти мe о
0 Коментара
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare