Počela „Višegradska regata“

0

VIŠEGRAD – Više od 50 brodića, jahti, čamaca i drugih plovila krenulo je ispod lukova ćuprije na Drini do petnaestak kilometara udaljenog Starog Broda, gdje je odredište ovogodišnje 11. Višegradske regate.
Branislav Andrić iz Turističke organizacije Višegrad rekao je Srni da je Višegradska regata krenula sa 450 učesnika iz Republike Srpske i Srbije.

„Višegradska regata specifična je po tome što u ovoj manifestaciji učestvuje najviše ljudi iz Višegrada, a imamo i mnogo učesnika iz susjednih opština“, istakao je Andrić.

On je dodao da je cilj regate promocija predjela izuzetne prirodne ljepote, kanjona rijeke Drine i Starog Broda sa željom da se Drina promoviše širom svijeta.

Andrić je rekao da je planirano polaganje cvijeća srpskim stradalnicima kod spomen-obilježja u Starom Brodu, nakon čega se nastavlja do kampa gdje će biti organizovano druženje uz sportske i ekološke aktivnosti.

Organizator tradicionalne turističke i ekološke manifestacije Višegradska regata je Turistička organizacija Višegrad i Ekološko udruženje „Drin-tim“ iz Višegrada.

(www.palelive.com / Srna)

Прати тему
Обавијeсти мe о
0 Коментара
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare