Počela nova akademska godina

0

Na Univerzitetu Istočno Sarajevo /UIS/ danas je počela nova akademska 2016/2017. godina na kojoj će se dosadašnjim studentima pridružiti 1.640 brucoša.
„Na svim fakultetima UIS-a jutros je počela nastava na prvoj godini“, rekao je Srni rektor Univerziteta Radoslav Grujić.

On je istakao da je prvi čas bio svečan i da su se brucošima obratili dekani, prodekani i profesori sa matičnih fakulteta i poželjeli dobrodošlicu, a zatim obrazložili šta mogu da očekuju tokom studija.

Grujić je napomenuo da je posebno svečano bilo na Pravoslavnom bogoslovskom fakultetu u Foči, gdje je prva generacija brucoša ušla u novu zgradu.

„Oni će slušati nastavu u uslovima koji su za ovu vrstu studija idealni i uopšte ne zaostaju za sličnim objektima za humanističke nauke u Evropi“, istakao je Grujić.

Rektor UIS-a pojasnio je da ovaj univerzitet nije bio u mogućnosti da, kao ostali, priredi prijem za studente na jednom mjestu, jer se fakulteti nalaze u više gradova.

On je naveo da je upis na fakultet početak jednog novog, drugačijeg, perioda u životu studenata, te da Univerzitet u Istočnom Sarajevu, iz godine u godinu obrazuje mlade različitih profila i struka.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplati se
Obavijesti me o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare