Počela izgradnja prirodnog amfiteatra „Beli vuk“

0
Počela izgradnja prirodnog amfiteatra
Arhiv

ISTOČNO SARAJEVO – Na lokaciji Pomoli u selu Tvrdimići u opštini Istočno Novo Sarajevo danas je počela izgradnja prirodnog amfiteatra „Beli vuk“, čija je vrijednost 96.000 KM.

Načelnik opštine Istočno Novo Sarajevo LJubiša Ćosić rekao je da se ovim proširuje turističko-rekreativna ponuda i sadržaji koji toj lokalnoj zajednici nedostaju u dijelu razvoja ruralnog turizma.

On je naveo da je namjera da posjetiocima ovog lokaliteta bude omogućen prijatan boravak, ali i odmor na 1.054 metra nadmorske visine, uz odličan pogled na Istočno Sarajevo i Sarajevo, zbog čega je neophodno izgraditi sadržaje koji nedostaju.

„Na ovoj lokaciji već je izgrađen Lovački dom Lovačkog društva `Trebević` i određeni broj mjesta za odmor, ali nećemo stati na tome. Amfitetar `Beli vuk` biće cjelina koja će predstavljati mjesto za odmor naših sugrađana, ali i svih posjetilaca“, istakao je Ćosić, dodajući da je Lovački dom opremljen i da mora biti osmišljen način njegovog funcionisanja.

On je istakao da se sve što se radi na ovom loklitetu finansira opštinskim sredstvima, kao i da očekuje da će to biti prepoznato od viših nivoa vlasti.

„Nadam se da će Vlada Republike Srpske, kao i nadležna ministarstva, nakon izgradnje amfiteatra i dodatnih sadržaja, usvajanja urbanističkog projekta, prepoznati ovu lokaciju kao značajno mjesto na području ove lokalne zajednice. Cilj je da oživimo ovaj lokalitet i koristimo u svrhu razvoja turizma, poljoprivrede i, vjerujem, da će porasti interesovanje javnosti kada radovi budu završeni“, poručio je Ćosić.

On je uvjeren da će ovo biti turističko naselje sa znatnim brojem ugostiteljskih i smještajnih objekata.

Ćosić je napomenuo da su Tvrdimići nekada bili „najjače“ selo ove regije kada je riječ o boravku i životu ljudi na ovom području.

„Bila je tu i osnovna škola i cilj nam je da, koliko god izgledalo nedostižno, ljude vratimo da počnu da se bave određenim djelatnostima i da ovo bude mjesto odakle će plasirati domaće proizvode“, navodi Ćosić.

Direktor preduzeća „Akvamontmerc“ Nikola Lalović zahvalio je načelniku opštine zbog ideje gradnje Lovačkog doma i amfiteatra, navodeći da će to biti lijepo mjesto za izlete, koncerte i različite manifestacije.

„Rok za završetak radova je 45 dana i nadam se da će sve biti urađeno prema planu, u skladu sa građevinskim normama“, dodao je Lalović.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplatite se na komentare članka
Obavještavaj me o
0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments