Počela isplata potraživanja radnicima RAOP-a

0

ISTOČNO NOVO SARAJEVO – Načelnik opštine Istočno Novo Sarajevo LJubiša Ćosić izjavio je Srni da je danas počela isplata potraživanja radnicima preduzeća „Energoinvest – Rasklopna oprema“ /RAOP/.

Ćosić je rekao da je isplata počela u 10.00 časova.

Vlada Republike Srpske uplatila je 410.000 KM, koje će biti isplaćene za oko 90 radnika RAOP-a koji nisu naplatili svoja potraživanja, bilo da jesu ili da nisu podnijeli tužbu.

Ćosić je naglasio da je lokalna zajednica na čijem je čelu u tijesnoj saradnji sa Vladom Republike Srpske i resornim ministarstvima u vezi sa ovom firmom i da je ispunjeno sve što je obećano.

Prema njegovim riječima, zahvaljujući Vladi Republike Srpske i predsjedniku Željki Cvijanović, koji su intervenisali sa ovim sredstvima, od sada neće više biti radnika RAOP-a koji nisu naplatili ništa od svojih potraživanja.

On je izrazio uvjerenje da će sukcesivno teći dalje zapošljavanje u RAOP-u, posredstvom ruskih investitora.

Ćosić je najavio da se u novoj firmi u Istočnom Sarajevu vrše ozbiljne pripreme za početak serijske proizvodnje najnovije generacije visokonaponskih prekidača i da „Elektroinženjering – Elekroenergetska oprema“ priprema ozbiljan investicioni plan.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplati se
Obavijesti me o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare