Počela gradnja stanova za porodice iz alternativnog smještaja

0

ZVORNIK – Gradonačelnik Zvornika Zoran Stevanović i predstavnik Republičkog sekretarijata za raseljena lica i migracije Nebojša Ćevriz ozvaničili su danas početak radova na izgradnji vešespratnog objekta sa 37 stanova u Karakaju kod Zvornika, vrijednog 2.040.000 KM, za porodice koje žive u alternativnom smještaju.

Stevanović je pojasnio da će u ovaj stambeni objekat biti smješene porodice koje žive u alternativnom smještaju u takozvanim barakama „Inženjeringa“, kao i oni za koje Republički sekrtarijat plaća smještaj u nekima od stanova u kojima se trenutno nalaze.

On je zahvalio Vladi Republike Srpske i Republičkom sekretarijatu koji su zajedno sa Gradskom upravom Zvornik realizatori ovog projekta.

„Vlada Republike Srpske i Republički sekretarijat za raseljena lica i migracije obezbijedili su sredstva za gradnju ovog stambenog objekta, dok će grad Zvornik, osim lokacije za gradnju, učestvovati sa oko 250.000 KM za potrebne dozvole, priključke i uređenje prostora oko zgrade“, rekao je Stevanović novinarima.

Gradonačelnik je izrazio očekivanja da će izvođač radova zvornička firma „Enikon gradnja“ završiti radove za 400 dana, koliko je predviđeno projektom, čime će prestati potreba za alternativnim smještajem.

Predstavnik firme „Enikon gradnja“ Marina Arnaut Perić rekla je da će, prema projektu, stambeni objekat imati četiri sprata, sa ukupnom korisnom površinom od oko 3.000 metara kvadratnih.

Perićeva je dodala da će struktura stambenih jedinica biti – garsonijere, jednosobni i dvosobni stanovi.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplati se
Obavijesti me o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare