Počela akcija prikupljanja pomoći, dio pomoći već na putu prema ugroženim područjima

0

Mašine firmi „Majnex“, „Stanišić“ i „Velike šume“ jutros su krenule prema Šekovićima i prema posljednjim informacijama stigle su do Vlasenice.

Uporedo sa tom pomoći, firma Majnex se angažovala na organizovanju distribucije pomoći do ugroženih područja, pa je njihov kombi spreman i čeka dio sredstava (jer je dio sredstava već obezbijeđen) prikupljenih kod TC Tom-a, gdje je naš sugrađanin Petar Lakić samoinicijativno organizovao akciju i pri tom dobio podršku Opštinskog odbora Crvenog krsta Pale i mnogih sugrađana. Akciju možete pratiti ovdje.

Tržni centar Tom osim što je podršao akciju i ustupio prostorije, poslao je dva kombija sa namirnicama prema Šekovićima.

Crveni krst Republike Srpske uputio je juče interventnu pomoć stanovništvu Bratunca. Upućena je sljedeća pomoć: 4 tona brašna, 8.000 konzervi mesnih narezaka, 5.040 konzervi pašteta, 790 konzervi graška (od 5 kg) i 400 l ulja.

Na svakom koraku počinju inicijative za pomoć i do kraja dana će se znati više detalja.

(www.palelive.com)

Obavijestite javnost ako primjetite da radnje podižu cijene namirnica!

Volonteri i aktivisti koji su se uključili u akciju prikupljanja pomoći, pozvali su građane da obavijeste javnost ako primijete da prodavnice podižu cijene namirnica.

Sveštenici prikupili i odvezli pomoć u Šekoviće

Sveštenici Nemanja Mandžić, Dalibor Stakić i đakon Darko Danilović juče su samonicijativno pokrenuli akciju prikupljanja pomoći stanovnicima Šekovića i ostalih gradova ugroženih padavinama.

Prikupljeno je 2.000 litara vode i odvezeno u krizni štab u Šekoviće. Sveštenici poručuju da se akcija nastavlja i danas.

Hranu, gardarobu i vodu možete ostaviti kod crkava u Podgrabu i Palama. Otac Dalibor poručuje našim čitateljima da se prisjete izreke patrijarha Pavla: „Svi smo ljudi, treba biti čovjek“. Redakcija Palelive poziva sve građane Pala i ostalih gradova sa područja Sarajevsko-romanijske regije da se odazovu ovoj akciji.

(www.palelive.com / S.Tomić)

Stiže pomoć stanovništvu Bratunca i Šekovića

Konvoj sa građevinskim mašinama, hranom, vodom, odjećom i drugim potrepštinama krenuo je jutros iz Istočnog Sarajeva i Pala ka poplavama ugroženim područjima u opštinama Bratunac i Šekoviće.

Pomoć stanovništvu ovih opština organizovali su istaknuti privrednici Sarajevsko-romanijske regije, zamjenik predsjedavajućeg Doma naroda parlamenta BiH Staša Košarac, načelnik opštine Istočno Novo Sarajevo LJubiša Ćosić, kao i Opštinski štab Civilne zaštite Istočno Novo Sarajevo.

Dolazak konvoja od četiri kamiona i nekoliko kombija u ove opštine očekuje se oko podneva.

(www.palelive.com / Srna)


Ako ne možete pomoći ni na jedan drugi način, postoji humanitarni broj 1458 preko kojeg donirate 1 KM za pomoć stanovništvu u poplavljenim područjima Srpske.

Pratite Facebook stranicu Vlade RS – Poplave – Republika Srpska


Žiro računi Vlade Republike Srpske

KM – ŽIRO RAČUN ZA POMOĆ POPLAVLJENIM PODRUČJIMA

Novčana pomoć za poplavljena područja i stanovništvo u KM može se uplatiti na Račun posebnih namjena za pomoć poplavljenim područjima, broj 562 099 80946823 10 otvoren kod NLB Razvojna banka a.d. Banja Luka.

DEVIZNI ŽIRO RAČUN:

Ministarstvo finansija: Jedinstveni devizni račun trezora
Adresa: Trg Republike Srpske 1 BA-78000 Banja Luka

SWIFT: BLBABA22
Broj računa: BA39 5517 9048 0118 3851
Svrha doznake: Pomoć poplavljenim područjima

Žiro računi Crvenog krsta Republike Srpske – Pale

Za uplate u zemlji:
KOMERCIJALNA BANKA A.D. Banjaluka
571 05000000342 85
sa naznakom „ZA POMOĆ STANOVNIŠTVU POPLAVLJENIH PODRUČJA“

Za uplate iz inostranstva:
NLB RAZVOJNA BANKA A.D.
SWIFT CODE RAZBBA22
IBAN račun klijenta: BA395620128039461369
Naziv klijenta: CRVENI KRST REPUBLIKE SRPSKE
Adresa klijenta: SRPSKIH RATNIKA 1, 71 420 PALE

DEVIZNI RAČUN: 508-4101833294

Pored evakuacije i smještaja ugroženog stanovništva, najnužnija je pomoć u sljedećim artiklima: voda za piće, paketi hrane, paketi higijene, gumene čizme, deke, spužve, pumpe za izbacivanje vode, grijalice, agregati, sredstva za dezinfekciju, posteljina, pelene za djecu, pelene za odrasle, isušivači vlage, kanisteri za vodu, svijeće, kabanice, kreveti i ostalo.

DEŽURNI TELEFON + 387 57 223 533 (CRVENI KRST REPUBLIKE SRPSKE)

(www.palelive.com)

Pretplati se
Obavijesti me o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare