Pobjednik ekipa OŠ “Aleksa Šantić” iz Istočne Ilidže

0

Ekipa Osnovne škole /OŠ/ “Aleksa Šantić” iz Istočne Ilidže osvojila je prvo mjesto na 13. Republičkom kviz-takmičenju o poznavanju pokreta Crvenog krsta /CK/ za učenike osnovnih škola, koje je juče održano na Palama.
Drugo mjesto osvojili su učenici OŠ “Petar Kočić” iz Mrkonjić Grada, a treće OŠ “Vuk Karadžić” iz Bijeljine.

U kviz takmičenju učestvovalo je devet ekipa – pobjednika sa regionalnih takmičenja.

Generalni sekretar Crvenog krsta Republike Srpske Đoko Mihajlović uručio je pobjedničkim ekipama pehare, medalje i nagrade, a osvojili su i ljetovanje u Kumboru, koje je omogućio Javni fond dječije zaštite Republike Srpske.

Mihajlović je rekao da su takmičari pokazali odlično znanje i tek nakon rezervnog zadatka je izabran pobjednik.

Koordinator za rad sa podmlatkom i omladinom Crvenog krsta Republike Srpske Veselinka Trobok istakla je da je za ovo takmičenje najznačajnija masovnost, jer je cilj da se što više mladih upozna sa organizacijom Crvenog krsta, da nauče kako da zaštite sopstveno zdravlje, kako da pomognu drugima i da čine dobra djela.

“Mlade učimo kako je nastala organizacija Crvenog krsta i na kojim principima počiva i motivišemo ih da se u što većem broju učlane u našu humanitarnu organizaciju”, rekla je Trobokova.

Član pobjedničke ekipe Katarina Čančar istakla je da je ovo prvi put da je njihova škola pobijedila na republičkom takmičenju, te da joj je veoma važno da bude član Crvenog krsta i da bude humana.

Crveni krst

(www.palelive.com / Srna)

Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments