Po notama muzičke radionice „Eho“

0

Umjetnička radionica „Eho“ osnovana je u septembru 2012. godine. Ona postoji i radi pri Kulturnom centru Pale. Idejni tvorci i osnivači radionice su mr Maja Žuža i mr Klaudija Krkotić.

Radionica je organizovana u vidu multidisciplinarnog kursa, na kojem se polaznici mogu edukovati iz oblasti likovne umjetnosti ili muzičke umjetnosti. Sekciju za slikarstvo vodi mr Marko Popadić. Sekcija za muzičku umjetnost se sastoji iz dvije oblasti, tako da sekciju za solo pjevanje vodi mr Klaudija Krkotić, a sekciju za klavir vodi mr Maja Žuža.

„Cilj nam je bio da okupimo djecu i omladinu sa područja grada, pružimo im mogućnost za kvalitetno obrazovanje, kao i promociju naučenog putem festivala, koncerata, izložbi i takmičenja. Sekcija za slikarstvo broji šest polaznika, sekcija za solo pjevanje dva i sekcija za klavir četrnaest polaznika. Da bi neko postao polaznik Umjetničke radionice „Eho“ potrebno je da kontaktira KC Pale ili nekoga od predavača, popuni upisnicu za odabranu sekciju i uplati mjesečnu članarinu u iznosu od 30 KM. Predavači su tokom mjeseca dužni održati osam časova individualnog ili grupnog tipa, iz date umjetničke oblasti“, navela je Maja Žuža.

Iako tek u povoju, Umjetnička radionica „Eho“ je do sada organizovala dva koncerta i jednu izložbu slika u prostorijama Kulturnog centra Pale. Te manifestacije su odžane u okviru Novogodišnjih i Vaskršnjih svečanosti. Nedavno su polaznici sekcije za klavir, u klasi mr Maje Žuže nastupili i na Internacionalnom takmičenju pijanista Slobomir u Bijeljini, gdje su se takmičili u oštroj konkurenciji i pred renomiranim članovima žirija. Takmičari su zauzeli sljedeća mjesta: Petković Nina prvo mjesto, Stanišić Ana Marija četvrto mjesto, Jakić Sanja četvrto mjesto i Srdanović Ljubica četvrto mjesto.

„Ogromnu zahvalnost na podršci, razumijevanju i pomoći oko organizovanja, pokretanja i rada Umjetničke radionice „Eho“ treba uputiti Kulturnom centru Pale i direktorici Gordani Samardžiji, kao i svim čelnicima opštine Pale“, zaključila je na kraju razgovora Maja Žuža.

(www.palelive.com / foto: Klaudija Krkotić i Maja Žuža nastupaju na 17. likovnoj koloniji Pale)

Autor:

Ivana Pavlović je rođena u Sarajevu 1988. godine. Ivana je diplomirani pravnik, učesnik brojnih projekata, radionica i volonterskih akcija. Drugi članci sa tagom Ivana Pavlović.


Прати тему
Обавијeсти мe о
0 Коментара
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare