Po 300 KM za svako dijete rođeno u ovoj godini

0

ROGATICA – Skupština opštine Rogatica usvojila je odluku o stimulisanju nataliteta i za svako rođeno dijete u ovoj godini biće isplaćena jednokratna novčana pomoć od 300 KM.

Odbornici su prihvatili odluku da za bračne parove, koji posjeduju dokumentaciju da se liječe od steriliteta duže od tri godine, bude isplaćena novčana pomoć za troškove liječenja u 2014. godini u iznosu 1.000 KM na osnovu priloženog računa.

Lokalna Skupština donijela je i odluku o imenovanju Dragice Cvijetić za predsjedika Opštinske izborne komisije, kao i Darjane Jovičić i Rifeta Medoševića za članove Komisije.

Na posljednjoj sjednici razriješeni su dužnosti dosadašnji članovi ove komisije Zorana Čarkić, Zora Gojković i Ibro Dumonjić.

Data je saglasnost za listu spomenika i spomen-obilježja koji su od izuzetne važnosti za ovu opštinu, kao što su sopmenici u Starom Brodu i Osovi, gdje je stradao srpski narod, kao i škola u Okruglom, gdje je fomirana Prva muslimanska brigada u Drugom svjetskom ratu, te druga obilježja.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplati se
Obavijesti me o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare