Planirana obnova knjižnog fonda za 10 odsto

0

ROGATICA – Narodna biblioteka iz Rogatice, koja ima fond od 33.769 knjiga, u narednoj godini planira obnovu dijela knjižnog fonda za 10 odsto.
Direktor ove ustanove Anđelka Đerić rekla je danas Srni da će Biblioteka u narednoj godini nastaviti akciju kolektivnog učlanjenja učenika srednje i osnovne škole, dodavši da zaključno sa oktobrom ima 665 članova.

Prema njenim riječima, u narednoj godini biće održano 10 kreativnih radionica, igraonica, interaktivnih učionica i susreta sa pjesnicima djece predškolskog i školskog uzrasta. Narodna biblioteka svake godine obnavlja knjižni fond za novih 250 knjiga.

Ona je napomenula da će Narodna biblioteka u narednoj godini pripremiti kulturne sadržaje u vezi sa domaćim znamenitim ličnostima i događajima iz prošlosti, a nosilac ovih aktivnosti biće dramsko recitatorska družina Biblioteke.

Đerićeva je rekla da je u narednoj godini planirano povećanje kulturnih sadržaja za 15 odsto u odnosu na ovu godinu, odnosno biće održano 18 kulturnih sadržaja, a radiće se i na povećanju posjeta građana kulturnim manifestacijama koje priprema Biblioteka.

Direktor Narodne biblioteke podsjetila je da će se raditi i na zaštiti zavičajne zbirke, kao posebnog fonda Biblioteke, koja je važna za očuvanje identiteta lokalne zajednice, njene etničke, kulturne, jezičke i vjerske različitosti.

U narednoj godini planirani su prihodi ove ustanove u iznosu 109.652 KM, od čega će Ministarstvo prosvjete i kulture Republike Srpske obezbijediti 94.652 KM, a oko 15.000 KM opština.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplati se
Obavijesti me o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare