Pjesnici posjetili osnovne škole

0

Pjesnici, učesnici manifestacije „Dani Duška Trifunovića“ posjetili su danas osnovne škole na području Pala, u čast ovog srpskog književnika, pjesnika i televizijskog autora.

Pjesnici su učenicima čitali svoje stihove i pričali o djelima Duška Trifunovića.

Direktor Osnovne škole „Pale“ Željko Forcan rekao je novinarima da su u ovoj školi počastvovani što su pjesnici posjetili učenike i nastavnike, te se sa njima družili.

Forcan je naglasio da je zadovoljan ovom posjetom s obzirom na to da se od pjesnika može mnogo naučiti jer „živa riječ je najbitnija“.

On je dodao da učenici posjećuju sve manifestacije koje se održavaju u Kulturnom centru Pale, a posebno povodom dvodnevne manifestacije „Dani Duška Trifunovića“.

Momčilo Mošo Odalović, prijatelj Duška Trifunovića, rekao je da je Trifunović bio voljen u pjesničkom bratstvu, šarmantna, neponovljiva i dragocjena ličnost.

„Bio je pjesnik koji na svim poljima uvijek zahuktava gdje god je stigao, a uvijek je tešio druge, a njemu kako bude“, istakao je Odalović.

On je dodao da se i u školama vidi da je on voljen, da još traje i da djeca koja su najvažnija znaju mnogo toga o njemu.

Književnik Marijana Petronić istakla je da joj je drago što je sa svojom prijateljicom iz Budve posjetila ove škole.

„Djeci sam predstavila poeziju koja je malo edukativnijeg sadržaja, zatim mahove i trendove koji se dešavaju u književnosti. Učenici su upoznali mnoge likove kao što je sonet i sonatina, jednog dječaka koji se zove roman, šlampavka koji se zove slobodan stih“, istikla je Petronićeva i dodala da su djeca to lijepo prihvatila.

Književnik i glumac Radmila Knežević iz Crne Gore izjavila je da je prvi put na Palama i da je djeci čitala svoje kratke priče, te da su oni bili zahvalni sagovornici.

Učenik sedmog razreda Osnovne škole „Pale“ Simon Brčkalo rekao da su učenici saznali za mnoge pjesme Duška Trifunovića koje su zanimljive, te da je on uvijek ljude nasmijavao u teškim trenucima.

Književna manifestacija „Dani Duška Trifunovića“ otvorena je juče u Kulturnom centru u Palama. Pokrovitelji manifestacije jesu opština Pale, grad Istočno Sarajevo i Ministarstvo civilnih poslova BiH, a organizator Kulturni centar Pale.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplati se
Obavijesti me o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare