Pjesmom i igrom mališani se oprostili od vrtića “Bubamara”

0

Zabavnim programom, uz pjesmu i igru, mališani iz Dječijeg centra „Bubamara“, u prostorijama Kulturnog centra Pale oprostili su se sa vaspitačima i danima provedenim u ovoj predškolskoj ustanovi.

Hitajući u susret školskim obavezama koje ih od jeseni očekuju, u prisustvu roditelja i brojne publike, mališani su na pozornici pokazali sve ono što su, uz podršku svojih vaspitača, naučili u protekloj godini.

– Drago mi je što ispraćamo još jednu generaciju predškolske djece. Nažalost, danas je veliki broj roditelja koji nisu u mogućnosti da svoje dijete pošalju u vrtić.

Smatram da je ovo važan obrazovni period u životu i razvoju djeteta, koji ne bi trebalo propustiti, a koji je teško nadoknaditi u kasnijem školovanju – rekao je Miodrag Ćirić, direktor Dječijeg centra „Bubamara“.

On je napomenuo da je programom Dječijeg centra „Bubamara“ bilo obuhvaćeno ukupno 119 mališana, s tim da je od ukupnog broja tri četvrtine djece pohađalo tromjesečni program, a jedna četvrtina je imala priliku da se sa vsapitačima druži tokom čitave godine.

– Mjesečna cijena od 150 KM za cjelodnevni boravak djeteta u vrtiću nije se mijenjala u posljednje četiri godine.

Svjesni smo da je vrijeme teško i da na ljude utiču brojna poskupljenja, naročito životnih namirnica i grijanja. Sve to utiče i na rad naše ustanove – rekao je Ćirić i dodao da se nada da će lokalna zajednica u budućem periodu imati razumijevanja za Dječiji centar „Bubamara“, jer će u suprotnom, kao je rekao, Dječiji centar „Bubamara“ biti prinuđen da podigne cijene svojih usluga.

(www.palelive.com / D.M.)

Pretplatite se
Obavijesti me o
0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments