Pitanje kombinovanja nastave delegirati Narodnoj skupštini RS

0

Pitanje uvođenja nastave u kombinovanim odjeljenjima prvog i četvrtog razreda u Područnoj školi u Podgrabu delegiraće se na razmatranje Narodnoj skupštini Republike Srpske /RS/ preko opštine Pale i zvaničnih institucija Srpske, rekao je Srni predsjednik Odbora roditelja ove područne škole Dragan Furtula.
Furtula je pojasnio da je to zaključak današnjeg sastanka opštinskih čelnika svih političkih partija koje djeluju na području opštine Pale, direktora OŠ „Srbija“ Neđe Ždrale i većeg broja roditelja učenika i mještana iz mjesnih zajednica Podgrab i Prača.

„Dogovoreno je da se problem koji je nastao u posljednjih 15 dana digne na politički nivo. Roditelji su odlučni da u slučaju neispunjenja njihovih zahtjeva u narednom periodu bojkutuju rad Osnovne škole Podgrab u potpunosti“, naveo je Furtula.

On je naveo da roditelji smatraju da odluka Ministarstva prosvete i kulture RS od 28. novembra o održavanju nastave u kombinovanim odjeljenjima nije u skladu sa zakonom i pedagoškim noramama koje predviđaju nastavu u kombinovanim odjeljenjima, te da se njome narušava Ustavom zagarantovano pravo na obrazovanje.

„Mještani su razočarani odnosom vlasti prema njima, odnosno odlukama vlasti u posljednjih 30 godina koje su uticale na veliki odliv stanovništva sa ovog područja. Ovaj sastanak je u održan `pet do 12` da se zaustavi iseljavanje mještana jer nisu obezbijeđeni elementarni uslovi za život na ovim prostorima“, rekao je Furtula.

Osnovnu školu u Podgrabu pohađa 120 učenika u devet odjeljenja od prvog do devetog razreda.


(www.palelive.com / Srna)

Прати тему
Обавијeсти мe о
0 Коментара
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare