Pismo Pravnog fakulteta Univerziteta u Prištini

0

Povodom krsne slave i 65 godina Pravnog fakulteta u Istočnom Sarajevu, na adresu Pravnog fakulteta je stiglo dirljivo pismo iz Kosovske Mitrovice gdje je privremeno smješten Pravni fakultet Univerziteta u Prištini.

Pismo prenosimo u cjelosti:

PRAVNI FAKULTET UNIVERZITETA U ISTOČNOM SARAJEVU – Dekan, Prof. dr Milan Tomić –

Pale
REPUBLIKA SRPSKA

Poštovani Dekane,

dozvolite mi da Vam se i na ovaj način zahvalim na izuzetnom gostoprimstvu, pažnji i predusretljivosti koju ste Vi lično i naše drage kolege i koleginice sa Pravnog fakulteta Univerziteta u Istočnom Sarajevu, pružili meni i mojim kolegama i koleginici. Takođe, zahvaljujem Vam se na odluci da Fakultet snosi troškove smeštaja svima nama sa Pravnog fakulteta Univerziteta u Prištini sa privremenim sedištem u Kosovskoj Mitrovici, iako je naša delegacija bila najbrojnija.

Želeo bih da Vam uputim čestitke povodom odlične organizacije Međunarodnog naučnog skupa “Načela i vrijednosti pravnog sistema – norma i praksa“. Nadam se da smo našim učešćem u radnom delu Skupa, makar delom opravdali poverenje i čast koje ste nam ukazali, kao i da će započeta saradnja naših fakulteta biti nastavljena na dobro i zadovoljstvo nastavnika i saradnika, studenata i našeg naroda.

Poštovani Dekane,

posebno Vam se zahvaljujem, uveren da delim utiske svih mojih kolega, na iskrenom prijateljstvu i toploj duši koje ste nam darovali Vi i naše drage koleginice i kolege sa Pravnog fakulteta Univerziteta u Istočnom Sarajevu. Kao Srbin sa Kosova i Metohije, moju prvu posetu Palama i Fakultetu, doživeo sam izuzetno emotivno: u ovim teškim danima i iskušenjima u kojima se nalazi naš narod i njegove institucije naročito na severu Kosova i Metohije, ja sam iz Republike Srpske poneo utiske o narodu koji je u stanju da se snagom duha i volje odupre brojnim i teškim iskušenjima, da preživi, organizuje se i napreduje, čuvajući i razvijajući svoje institucije, pokazujući da je dostojan slavnih i požrtvovanih predaka. Takvu nadu i veru, kao najdragoceniji dar, poneo sam na raspeto nam Kosovo i Metohiju.

Poštovani Dekane,

zahvaljujući se još jednom na svemu učinjenom i pruženom, primite moje najiskrenije izraze poštovanja. Neka bi dragi Gospod, Vama lično i dragim koleginicama i kolegama, podario zdravlja, napretka i svakog dobra.

S poštovanjem,
Mr sco.iur. Duško M. Čelić,

saradnik Pravnog fakulteta Univerziteta u Prištini
U Kosovskoj Mitrovici, 1. novembra 2011. god.

(www.palelive.com)

Pretplati se
Obavijesti me o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare