Pioniri KK „Pale“ prvaci regionalne lige

0

Pionirska selekcija Košarkaškog kluba „Pale“ je u takmičarskoj sezoni 2015/2016. osvojila prvo mjesto u ligi za pionire u okviru područnog košarkaškog odbora Romanija-Hercegovina.

U ligi je učestvovalo još šest timova (KK „Slavija“, KK „Sokolac“, KK „Varda“, KK „Sutjeska“, KK „Vrelo“ i KK „Rogatica“) i sa 11 zabilježenih pobjeda i samo jednim porazom ubjedljivo je osvojeno prvo mjesto.

Osvajanjem prvog mjesta u ligi ekipa se kvalifikovala na finalni turnir za prvaka Republike Srpske gdje učestvuje 8 najboljih pionirskih ekipa.

Pored rezultatskog uspjeha klub je afirmisao nekoliko mladih igrača, što i jeste primarni cilj. Trojica igrača iz naše pionirske selekcije izazvali su veliko interesovanje klubova iz regije pa su tako Andrej Borisogljebski i Dušan Marilović (svi 2002. godište) nastavili košarkaške karijere u ekipi OKK Spars iz „Sarajeva“, a Vuk Kusmuk u KK „Gen“ takođe iz Sarajeva, gdje su već postali vodeći igrači u svojim ekipama.

Sastav ekipe koja je osvojila prvo mjesto u pionirskoj ligi: Vuk Kusmuk, Andrej Borisogljebski, Danijel Rebic, Aćim Živković, Dalibor Jakić, Andrej Tadić, Dušan Marilović, Nikola Mišić, Lazar Milićević, Ognjen Lazarević, Pavle Vukadin, Petar Jakovljević, Nemanja Gluhović, Vuk Vukadin.

(www.palelive.com / foto arhiva)

Pretplati se
Obavijesti o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare