Пијетет и поштовање д‌јелу Уроша Пене – професор кога су студенти посебно цијенили

0

Професор Правног факултета Универзитета у Источном Сарајеву Урош Пена дао је велики допринос развоју наставно-научног процеса, а своје огромно практично искуство рада у органима унутрашњих послова настојао је да комбинује са теоријским знањима, што су студенти посебно цијенили, истакао је данас декан ове високошколске установе Горан Марковић на комеморативном скупу поводом Пенине смрти.

„Овај скромни али велики човјек био је омиљен међу студентима. Имао је непосредан однос са студентима и увијек је добијао највише оцјене на студентским анкетама“, навео је Марковић на комеморацији која је одржана на Правном факултету Универзитета у Источном Сарајеву.

Марковић је подсјетио да је Пена био директор Полиције Републике Српске, замјеник директора Дирекције за координацију полицијских тијела БиХ, као и дугогодишњи професор Правног факултета.

„Предавао је више предмета на првом и другом циклусу студија, криминалистику, криминологију са пенологијом, прекршајно право, организовани криминалитет и право извршења кривичних санкција“, навео је Марковић.

Бивши директор Полиције Републике Српске Урош Пена преминуо је у 65. години, а сахрањен је на гробљу у Врбањи.

Пена је био универзитетски професор, а од 1988. године био је радно ангажован као полицијски службеник.

Функцију директора полиције у МУП-у Српске обављао је од 2006. до 2010. године.

Од 2010. до 2018. године био је замјеник директора Дирекције за координацију полицијских тијела БиХ.

Урош Пена рођен је 1959. године у Мркоњић Граду.

(www.palelive.com / Срна)

Прати тему
Обавијeсти мe о
0 Коментара
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare