Pijačni dan u okviru sajma „Dani tikve“

0

ISTOČNO SARAJEVO – U Istočnom Sarajevu danas je organizovan pijačni dan u okviru manifestacije „Dani tikve – Sajam hrane, pića, poljoprivrede i preduzetništva“.
Pijačni dan na platou tržnog centra „Tom“ trajaće do 16.00 časova.

Sajam, koji je počeo juče defileom djece predškolskog uzrasta i prvačića, organizovalo je Udruženje građana „Probudi se“ iz Istočnog Sarajeva.

Manifestaciju je otvorio načelnik opštine Istočna Ilidža Marinko Božović, a govore su održali predsjenik Udruženja Roksanda Mičić, šef Misije OEBS-a u BiH Ketlin Kavalec i zamjenik gradonačelnika Kikinde Bosiljka Srdić.

Nakon ceremonije otvaranja uslijedila je degustacija jela od tikve, te izbor najtežeg, najdužeg i najljepšeg ploda tikve.

Najtežu tikvu od 46 kilograma uzgojio je Milenko Papaz, najdužu od 2,15 metara uzgojila je Jela Vitomir, najmanju od 0,10 kilograma uzgojila je Sojka Beribaka, dok je najljepši plod tikve imala Mira Vasiljević, saopšteno je iz Udruženja „Probudi se“.

Prvi dan Sajma okončan je muzičkim programom u kome su nastupila četiri kultutno umjetnička društva „Slavija“, „Vojkovići“, „Bratstvo“ i „Boško Vujadin“ i dvije izvorne pjevačke grupe „Mitrov-danak“ i „Crven cvijet“, te trio „Korde per Kjoro“.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplatite se na komentare članka
Obavještavaj me o
0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments