Peti festival harmonike od 30. aprila do 3. maja

0

ISTOČNO SARAJEVO – Muzička akademija Univerziteta u Istočnom Sarajevu i Asocijacija za njegovanje akademske muzike “Novi Zvuk” organizatori su 5. Internacionalnog festivala harmonike “Akordeon art”, koji će od 30. aprila do 3. maja ove godine biti održan u Istočnom Sarajevu.


“Organizacija ove manifestacije je za nas veliko zadovoljstvo, ali i izazov”, rekao je danas Srni dekan Muzičke akademije i predsjednik Organizacionog i Stručnog odbora festivala Zoran Rakić.

On je istakao da je prijavljeno čak 260 takmičara koji, sa koncertnim umjetnicima, članovima orkestara i hora, predavačima, članovima žirija, gostima, nastavnicima i roditeljima učenika i studenata, te organizatorima i studenatima Akademije, čine impresivan broj koji premašuje 600 neposrednih učesnika.

Ovogodišnji “Akordeon art” okupiće predstavnike Rusije, Ukrajine, Bugarske, Italije, NJemačke, Švajcarske, Bugarske, Poljske, Srbije, Crne Gore, Makedonije, Hrvatske, Finske i BiH.

Prema programu ovog jedinstvanog muzičkog festivala, ceremonija svečanog otvaranja zakazana je za 30. april u 20.00 časova u Velikom amfiteatru Elektrotehničkog fakulteta u Istočnom Sarajevu, dok će zatvaranje festivala i proglašenje najuspješnijih takmičara biti održano 3. maja u 14.00 časova.

U okviru festivala 1. maja biće upriličen susret sa finskim kompozitorom Petriem Makonenom, a u večernjim časovima predviđen je koncert muzičara iz Srbije Nikole i Bojane Perković.

Dan kasnije u 17.00 časova trebalo bi da bude održano predavanje Viktora Novikova iz Rusije o temi “Mogućnosti i tehnike improvizacije na harmonici”, a u 20.00 časova najavljen je koncert ruskog “Sahar benda”.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplatite se
Obavijesti me o
0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments