Petar Milatović predstavio pet knjiga

0

ZVORNIK – Književnik Petar Milatović iz Beča predstavio je u Zvorniku pet svojih knjiga – „Rođeni stranci“, „Ulovljeni lovci“, „Tumači slobode“, „Onebesimo snohvatice“ i „Lako je njima“.
Milatović je istakao da se tematika knjige „Rođeni stranci“ bavi „srpskom tragedijom u kojoj su najrođeniji postali stranci jedni drugima do te mjere da Srbima neprijatelji nisu potrebni, nego su sami sebi dovoljni“.

„Ispod lupe kritičke analize nalazi se svako naše posrnuće. Kritičkim pisanjem zadajem udarce desno, lijevo, po sredini kako bih dao doprinos preporodu naše svijesti u ovoj rezistorijskoj neodgovornosti“, rekao je sinoć Milatović.

„Ulovljeni lovci“ je zbirka komentara koje je Milatović objavljivao i elektronskom časopisu na braniku srpskih nacionalnih interesa „Istina“.

„U ‘Ulovljenim lovcima’ otkrivam kako sam uspio tri puta da porazim pedantno austrijsko pravosuđe, koje je protiv mene, zbog političke pozadine, vodilo postupak samo zato što sam branio Srbe“, rekao je Milatović.

On je dodao da u periodu od 1991. do 2008. godine nije napadao Srbe nego ih je branio i organizovao brojne demonstracije u Austriji, zalažući se za srpsku istinu.

Milatović je objasnio da je u knjizi „Onebesimo snohvatice“ izbor njegovog pjesničkog stvaralaštva od 1962. do 2015. godine, odnosno od 13. godine kada je dobio prvu nagradu podgoričkog Radija za književnost.

Milatović je rekao da je knjiga „Lako je njima“ satirična poezija, jer, kako je rekao, „lako je onima koji sve dobro rade tako da ništa ne bude urađeno“.

Prema Milatovićevim riječima, „Tumači slobode“ je zbirka epigrama koja je vrlo kritična prvo prema sebi, a onda prema drugima, ali brani sve pozitivističke vrijednosti kod čovjeka.

Milatović je naglasio da sve njegove predstavljene knjige imaju zajednički lajtmotiv – na braniku istine.

„Ko god skrene sa puta istine taj će biti na udaru mog pera, da li u prozi, poeziji, epigramima, crtici, priči, romanu, noveli ili drugim pisanim izrazima“, rekao je Milatović.

Milatović je bio dopisnik Novinske agencije Republike Srpske iz Beča od 1995. do 1997. godine.

Milatović je rođen u Crnoj Gori, a od 1983. godine živi u Beču na osnovu Konvencije UN o zaštiti ljudskih prava. Napisao je 39 knjiga. Član je udruženja u Srbiji i Crnoj Gori i Austrijskog udruženja pisaca.

(www.palelive.com / Srna)

Прати тему
Обавијeсти мe о
0 Коментара
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare