Pet medalja Šahovskom klubu „Gambit“

0

Omladinski šahovski klub „Gambit“ Pale osvojio je dvije zlatne i tri srebrene medalje na kadetskom i omladinskom prvenstvu Republike Srpske, održanom u Trebinju.
Takmičenje je održano tokom vikenda u „Gradu sunca“, a zlato su osvojili Sofija Mrdić i Aleksej Obućina, a srebro Tara Jokić, Goran Mijić i Đurđina Gajović.

Predsjednik Omladinskog šahovskog kluba „Gambit“ Pale Boris Popić rekao je Srni da je na takmičenju učestvovalo 15 takmičara iz ovog kluba u kategoriji od osam do 16 godina, te da su ostvarili odličan rezultat.

Popić je naveo da su učestvovala ukupno 102 takmičara iz cijele Republike, a da se njihovih pet takmičara plasiralo na prvenstvo BiH, koje bi trebalo da bude uskoro održano u Tuzli.

On je istakao da je njihov klub poslije Šahovskog kluba „9. januar“ iz Foče najuspješniji klub po broju osvojenih medalja na ovom prvenstvu, zajedno sa „Gambit“ Banjaluka.

„Prezadovoljan sam zalaganjem i ostvarenim rezultatom svih naših takmičara, pogotovo što smo kao klub napravili pauzu u treniranju više od dvije godine, zbog nedostatka prostorija. Sada kada imamo prostorije, klub aktivno radi sa svim uzrastima djece, a školu šaha, osim mene, vodi i majstorski kandidat Vlajko Stanišić“, rekao je Popić.

Prema njegovim riječima, šahovski klub „Gambit“ trenutno radi sa više od 25 polaznika šaha, razvrstanih u tri grupe po nivou znanja.

Popić je rekao da su, nažalost, na području grada Istočno Sarajevo jedini koji rade sa djecom, pa se nadaju da će uskoro i drugi klubovi sa područja grada pokrenuti školu šaha.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplati se
Obavijesti me o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare