Fudbalskom klubu „Birač“ pomoć Vlade Srpske

0

MILIĆI – Vlada Republike Srpske odobrila je 7.000 KM Fudbalskom klubu „Birač“ iz mjesne zajednice Derventa u opštini Milići, da bi se poboljšali uslovi rada i funkcionisanje ovog sportskog kolektiva.

Predsjednik mjesne zajednice Derventa Miloš Drmonjić, koji je i zamjenik predsjednika FK „Birač“, izjavio je Srni da je donacija došla u pravom trenutku i zahvalio Vladi Republike Srpske i premijeru Radovanu Viškoviću koji je reagovao na molbu kluba.

On je naglasio da je ova pomoć „vjetar u leđa“ svima u klubu, da bi bez nje vrlo brzo došlo do propadanja unutrašnjosti sportskog objekta, te poručio da će se u klubu truditi da rezultatima opravdaju ovu donaciju.

Drmonjić je napomenuo da su svlačionice bile neuslovne i u lošem stanju, mokri čvor nije funkcionisao, nisu imali tribine za gledaoce.

„Počeli smo izgradnju tribina kapaciteta 200 mjesta, radimo na adaptaciji svlačionica, jednu svlačionicu smo dogradili, čime smo dobili 200 metara kvadratnih korisnog prostora sa funkcionalnom salom od 55 metara kvadratnih“, izjavio je Drmonjić.

On je dodao da, zbog uštede sredstava, koje će utrošiti za potrebe kluba, radove obavljaju članovi kluba, zaljubljenici sporta, svako ono za šta je sposoban.

Drmonjić je ocijenio da će radovi biti završeni do kraja godine.

Teren FK „Birač“ nedavno je dobio i rasvjetu, zahvaljujući zamjeniku načelnika opštine Milići Marku Saviću, čime će unaprijediti uslove u kojima treniraju.

FK „Birač“ osnovan je 1974. godine. Prije 20 godina bio je pred gašenjem, ali je zahvaljujući požrtvovanosti sekretara kluba Radenka Borića stao na noge i pokrenuo se sa mrtve tačke.

Trenutno se takmiči u Područnoj ligi Birač. Klub ima 92 člana u tri selekcije – pjetlići, pioniri i seniori.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplati se
Obavijesti me o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare