Performans povodom obilježavanja Dana planete Zemlje

0

Ekološkim performansom „Planeta Zemlja je moj jedini dom“ na Palama u nedjelju 22. aprila je obilježen Dan planete Zemlje u organizaciji Planinarsko-ekološkog društva „Romanija“.

Načelnik opštine Pale Boško Jugović rekao je da opština svake godine podržava ovu akciju, s obzirom da su Pale turistički centar, kao i da je važno održati ekološku svijest.

„Sve što uzimamo od planete Zemlje kroz eksplataciju rudnih bogatstava, šuma i ostalog neophodno je i da vratimo. Možemo vratiti samo korektnim odnosom, a to je čuvanje životne okoline“, rekao je Jugović novinarima.

Direktor Turističke organizacije grada Istočno Sarajevo Igor Tošić rekao je da je Dan planete Zemlje važan i promoviše prirodna bogatstva, resurse, koji su ujedno i sastavni dio turističke ponude i grada.

Tošić dodaje da je Turistička organizacija pružila maksilamnu podršku Planinarsko-ekološkom društvu koje aktivno učestvuju u očuvanju ekologije, jer na taj način ujedno i promoviše sve ljepote ovog kraja.

Predsjednik Planinarsko-ekološkog društva „Romanija“ Pale Radoje Vojvodić rekao je da su u performansu učestvovali polaznici osnovnih škola „Pale“ , „Srbija“ i „Mokro“, Osnovne muzičke škole, djeca iz obdaništa „Bubamara“ i djeca iz Udruženja „Sunce“.

Dan planete Zemlje ima za cilj da poveća svjest ljudi o ugroženosti životne sredine i da angažuje što šira javnost.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplatite se na komentare članka
Obavještavaj me o
0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments