Perendija: Dostojanstveno iskazati nezadovoljstvo

0

ISTOČNO SARAJEVO – Predsjednik Predsjedništva Boračke organizacije Republike Srpske Dražan Perendija pozvao je večeras članstvo BORS-a da iskaže nezadovoljstvo zbog realnog smanjenja prava, te da to učine na dostojanstven način, kako borcima i dolikuje.

Perendija je rekao novinarima prije početka sjednice Opštinske boračke organizacije „Ilidžanski borac“ da je na jučerašnjem sastanku sa predsjednikom Vlade Republike Srpske Aleksandrom Džombićem iskazana dobra volja premijera i ministara koji su prisustvovali sastanku da se pomogne borcima.

“Na jučerašnjem sastanku iskazana je dobra volja da se pomogne borcima, ali možemo reći da smo neki posao završili tek kada vidimo konačan epilog i efekte tog posla“, rekao je Perendija.

Predsjednik Predsjedništva Boračke organizacije “Ilidžanski borac“ Goran Šehovac naveo je da će ova organizacija, najvjerovatnije, sa Boračkom organizacijom “Istočno Novo Sarajevo“ organizovati mirne proteste na ovom području.

Premijer Republike Srpske Aleksandar Džombić i predstavnici BORS-a postigli su dogovor kojim se Fond PIO RS i resorno ministarstvo zadužuju da izračunaju koliko je novca potrebno da se nadoknadi borački dodatak na mjesečnom nivou za 10.000 do 11.000 penzionera iz boračkih kategorija. „Ove kalkulacije ćemo imati do četvrtka iduće sedmice kada će biti održan naredni sastanak sa predstavnicima BORS-a“, rekao je Džombić nakon sinoćnjeg sastanka.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplati se
Obavijesti me o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare