Pejović: Pozitivno poslovanje „Vučevice“

0

ČAJNIČE – Direktor Šumskog gazdinstva „Vučevica“ iz Čajniča Slobodan Pejović rekao je Srni da ovo gazdinstvo posluje pozitivno i da je do sada u ovoj godni ostvarena finansijska dobit veća od 600.000 KM, što predstavlja četvrtinu ukupne dobiti Javnog preduzeća „Šume Republike Srpske“.
„Profesionalnim i predanim radom radnika `Vučevice` i u ovim teškim vremenima poslujemo pozitivno. Cilj svih nas jeste stabilno šumsko gazdinstvo koje će ostvarivati predviđene planove i dobit“, naveo je Pejović.

Prema njegovim riječima, „Vučevica“ ima 163 stalno zaposlena radnika, kojima je plata viša od republičkog prosjeka.

„Iako šumsko gazdinstvo svake godine povećava poslovni rezultat, odnosno dobit, odlučili smo da plate ostanu na postojećem nivou jer su iznad republičkog prosjeka, a višak sredstava da utrošimo na primanje pripravnika i proizvodne radne snage“, istakao je Pejović.

On kaže da je u Šumsko gazdinstvo „Vučevica“ primljeno 12 pripravnika i 38 radnika po osnovu ugovora o privremenim poslovima.

„Prilikom prijema pripravnika i proizvodnih radnika vodilo se računa o boračkim kategorijima. U prethodnom periodu u radni odnos primljeno je devet članova porodica palih boraca i sedam ratnih vojnih invalida“, rekao je Pejović.

On je podsjetio da je u prošloj godini „Vučevica“ ostvarila dobit od 1.705.158 KM, sa visokim koeficijentom likvidnosti od 2,45 KM, odnosno da preduzeće ima dva i po puta više potraživanja, zaliha i imovine nego obaveza koje dolaze na naplatu.

„Ostvarenu dobit iz prethodne godine ulažemo u povećanje mehanizacije, biološke investicije, gradnju i rekonstrukciju šumskih kamionskih puteva, poboljšanje informacionog sistema, te održavanje objekata“, zaključio je Pejović.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplati se
Obavijesti me o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare