Pejić: Odličan odziv dobrovoljnih davalaca krvi

0

ISTOČNO SARAJEVO – Udruženje dobrovoljnih davalaca krvi Sarajevsko-romanijske regije, u saradnji sa navijačima „Slavije“ i muzičarima Istočnog Sarajeva, danas je organizovalo tradicionalnu akciju dobrovoljnog davanja u ovom prazničnom periodu.
Akcija u novoj sportskog dvorani na Trgu Srbija trajaće do 15.00 časova.

Predsjednik Udruženja Gospava Pejić rekla je Srni da je odziv odličan i da se prijavilo 165 dobrovoljnih davalaca, ali da dolaze i sugrađani koji su posredstvom društvenih mreža saznali za ovu humanu akciju.

„Nadam se da ćemo praznike provesti u miru, bez straha da li će naši sugrađani ili gosti koji dolaze na Jahorinu biti obezbijeđeni sigurnom krvi, koja će biti u našim frižiderima“, navela je Pejićeva.

Ona je istakla da ovo udruženje tokom cijele godine uspijeva da obezbijedi dovoljne količine krvi, te uvijek ima rezervi svih krvnih grupa. Kada je riječ o transfuziji, u slučaju da se rezerve potroše, Pejićeva navodi da se poziva familija da nadoknade neku od jedinica, posebno za negativne krvne grupe, ali i da se proširi mreža davalaca.

„Važno je reći da u ovoj godini nijedan život nije bio ugrožen zato što nije bilo dovoljno sigurne krvi u službi transfuzije“, istakla je Pejićeva i posebnu zahvalnost iskazala načelniku opštine Istočno Novo Sarajevo Jovanu Katiću, koji u velikoj mjeri pomaže radu Udruženja i odaziva se svakoj akciji davanja dragocjene tečnosti.

Katić je rekao da danas osmi put daruje krv, ističući da podržava ovakve akcije na koje se uvijek odaziva.

„Apelujem da svi naši stanovnici danas dođu i daruju svoju krv“, poručio je Katić.

Današnjoj akciji odazvao se član Udruženja Darko Karabatak, koji kaže da ne zna tačno koliko puta je dao krv i da će to činiti sve dok ga zdravlje bude služilo.

Vladislav Žuža danas se prvi put odazvao akciji jer smatra da njegova krv može nekome sa spasi život, a da sutra može zatrebati i nekome od članova Udruženja.

Među davaocima je bio i Željko Mrdić, koji se 22 put odazvao ovoj humanoj akciji u namjeri da nekome pomogne, što će nastaviti i ubuduće.

(www.palelive.com / Srna)

Прати тему
Обавијeсти мe о
0 Коментара
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare