PDP: Promjene za spas Republike Srpske

0

Intoniranjem himne „Bože pravde“ i odavanjem počasti poginulim borcima Vojske Republike Srpske večeras je u Palama počela centralna tribina Partije demokratskog progresa /PDP/.

Na tribini su predstavljeni kandidati za poslanike u Narodnoj skupštini Republike Srpske, kandidati za poslanike u parlamentarnoj skupštini BiH i kandidat za srpskog člana Predsjedništva BiH Mladen Ivanić.

Kandidat za poslanika u Narodnoj skupštini Republike Srpske iz izborne jedinice 8 Miroslav Brčkalo je u svom obraćanju na centralnoj tribini izjavio da PDP želi promjene i želi promijeniti cijeli sistem, a ne samo vlast. Stranka ima jasan ekonomski i socijalni program, kao i program borbe protiv kriminala i korupcije.

„Činjenicu da su Pale i Istočno Sarajevo rodno mjesto Republike Srpske će bilo koja vlast morati uvažavati nakon izbora više nego što je to do sada radila. Sadašnja vlast je napravila mnogo afera, nije ispunila mnoga obećanja, dovela je narod na rub egzistencije i to odmah mora biti promijenjeno“, poručio je Brčkalo.

Kandidat PDP-a za poslanika u Narodnoj skupštini Republike Srpske iz Izborne jedinice osam Zoran Đerić rekao je da je istočni dio Republike Srpske zapostavljen i da to mora biti promijenjeno.

„I mi hoćemo moderne saobraćajnice, bolnice, studentske domove, a ne ovo što sada imamo. Aktuelna vlast će uvijek zapostavljati istočni dio Republike“, rekao je Đerić.

Kandidat za poslanika u parlamentu BiH iz Izborne jedinice tri Dragiša Delić je izjavio da je Republika Srpska u teškom stanju i da ima više penzionera nego zaposlenih.

„Republika Srpska je stvorena da bi mi danas živjeli kako treba. Borci se ne smiju zapostavljati i njihovi problemi moraju biti hitno riješeni“, poručio je Delić.

Kandidat Saveza za promjene za člana Predsjedništva BiH Mladen Ivanić izjavio je da je stanovništvo Republike Srpske prevareno, mnoga obećanja nisu ispunjena i danas je 60.000 radnih mjesta manje u odnosu na 2003. godinu.

„Republikom Srpskom danas vlada mali broj ljudi i nisu svi političari isti kao što se priča. Za razliku od nekih, ja nemam vilu na Dedinju i nisam dobio državni novac za voćnjak. Zbog toga se stvari moraju mijenjati“, rekao je Ivanić na predizbornom skupu PDP-a u Palama.

{yoogallery src=[/images/stories/reportaze/pdp-tribina-pale-01-10-2014/] width=[87] height=[87] title=[Tribina PDP Pale 1.10.2014.] style=[lightbox] effect=[fade] spotlight=[1] prefix=[thumb87_] thumb_cache_dir=[thumbs87] thumb_cache_time=[1440] load_lightbox=[1] thumb=[plain] rel=[lightbox[mygallery]] load_lightbox=[1] resize=[1] order=[asc] count=[50]}

(www.palelive.com)

Pretplati se
Obavijesti me o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare