Pažljivo pri spaljivanju korova

0

ISTOČNO SARAJEVO – Centar javne bezbjednosti /CJB/ Istočno Sarajevo sa ciljem prevencije požara apeluje da građani prilikom uređenja svojih imanja spaljuju korov i drugi gorivi materijal na odgovoran način i na površinama koje mogu kontrolisati. Iz CJB-a pozivaju građane da nakon spaljivanja ugase ostatke nesagorene materije, kako bi se spriječilo njihovo raznošenje vjetrom i pojava nekontrolisanog gorenja i požara.

Nekontrolisano spaljivanje korova i ostavljanje neugašene vatre bez nadzora pri uređenju poljoprivrednih imanja, česti su uzroci požara.

Posebnu opasnost predstavlja nekontrolisano spaljivanje gorivog materijala nedaleko od šumskih kompleksa i zasada.

U većini slučajeva vatra se prenese na šumske komplekse prouzrokujući veliku materijalnu štetu.

Prošle godine na području CJB-a Istočno Sarajevo u ovim aktivnostima, na sreću, nije smrtno stradalo nijedno lice, navodi se u saopštenju.

U slučaju nekontrolisanog širenja vatre potrebno je odmah o tome obavijestiti Centar za obavještenje na broj 121, vatrogasce na broj 123 ili policiju na broj 122.

CJB Istočno Sarajevo preduzimaće u okviru svojih ovlaštenja zakonom propisane mjere protiv lica koja budu izazvala požar i time ugrozila živote i zdravlje ljudi ili pričinila materijalnu štetu.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplati se
Obavijesti me o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare