Паљанка Наташа Павловић најбоља поентерка првенства БиХ

0

Паљанка, Наташа Павловић, чланица илиџанског „Игмана“, једна од најбољих босанскохерцеговачких одбојкашица која игра на позицији коректора, обиљежила је и ове године одбојкашко првенство БиХ.

Како пише на страници ОС БиХ послије завршене сезоне, као и прошле, убједљиво је најбоља поентерка Премијер лиге са уписаних 375 поена, 84 више у односу на другопласирану Настју Илић, чланицу „Слободе“ из Тузле и 90 у односу на трећу Ану Гајић, одбојкашицу шампионског састава „Гацка“ и дугогодушњу репрезентативку.

Поред тога, Павловићка је предводила свој клуб и до друге титуле побједника Купа ФБиХ и трећег мјеста у лигашком дијелу првенства, док су у полуфиналним сусретима у плеј офу и Купу послије велике и неизвијесне борбе Илиџанке стале у надметању са „Бимал Јединством“.

Наташа је дијете паљанске „Јахорине“, гдје прави прве одбојкашке кораке, у сезони 2007/08. екипа тренера Синише Руља без пораза осваја титулу првака Републике Српске и историјски пласман у Премијер лигу БиХ.

Стасита Паљанка, коју красе најљепше врлине, три сезоне играла је и у „Гацку“. Оставила је неизбрисив и велики траг освојивши са Гачанкама титулу побједника Купа БиХ, треће мјесто на Купу Балкана, уз то, играла је против Брчанки и два велика финала Премијер лиге, а за нешто више недостајала је „дужа“ клупа.

Наташа је двије сезоне провела у Брчком, у круни каријере предводила је „Бимал Јединство“ до шест титула, два шампионска пехара првака БиХ, два Купа БиХ и два Купа Републике Српске.

Вишегодишња репрезентативна каријера, учешће на Медитеранским играма 2009. у Пескари (Италија) и 2018. у Тарагони (Шпанија), играла и у Мађарској.

На крају, једна блистава и дуга каријера која још траје на врхунском нивоу – једна је Наташа Павловић.

Фото: Aрхива / Наташа Павловић

Аутор: Чeдо Матовић јe рођeн у сeлу Прeвила, општина Фоча. Пeнзионeр, вeлики заљубљeник у спорт и природу и најстарији „бордeр“ на Палама.

Прати тему
Обавијeсти мe о
0 Коментара
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare