Paljani putuju u Meksiko na Svjetsko debatno prvenstvo

0

Članovi Debatnog kluba „Pale“, poslije Državnog debatnog takmičenja, održanog od 11. do 13.05.2012. godine u Sarajevu, takmičili su se za izbor tročlane ekipe koja će Bosnu i Hercegovinu predstavljati na Svjetskom debatnom prvenstvu u Meksiku od 02. do 16. jula 2012. godine.

Takmičenje za izbor tri najbolja debatanta održano je od 02. do 03.06.2012. godine u Sarajevu, a naš grad su predstavljali Tamara Trgovčević, Ivana Koroman i Aleksandar Vladičić. Poslije debate, držanja pojedinačnih govora i niza radionica na engleskom jeziku, najbolji je bio Aleksandar Vladičić, drugo mjesto pripalo je debatantici iz Srpca, a treće debatantu iz Mostara.

Tamara Trgovčević je proglašena za najboljeg promotora kulturnih, etničkih i religijskih raznolikosti Bosne i Hercegovine.

Profesorica engleskog jezika Jelena Ćirić će biti trener i vođa puta najuspješnijim debatantima, koji doprinose razvijanju kulture dijaloga. Učestvujući na Svjetskom debatnom prvenstvu, naši predstavnici će na najdostojanstveniji način predstaviti sebe, naš grad, Republiku Srpsku i Bosnu i Hercegovinu.

(www.palelive.com / N. Čvoro)

Pretplati se
Obavijesti me o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare