Paljani među tri najbolje ekipe u BIH

0

Ekipa podmlatka Omladinskog kluba Crvenog krsta Pale, učenici Osnovne škole Pale, je na republičkom takmičenju iz pružanja prve pomoći osvojila prvo mjesto i samim tim stekla pravo učešća na državnom nivou.
Državno takmičenje je održano u Bijeljini 30. novembra, gdje je naša ekipa osvojila treće mjesto.

Nažalost, same pripreme za takmičenje nisu bile tako sjajne kao ostvareni rezultati. Uslovi u kojima se radilo bili su jako loši.

U oronuloj zgradi Opštinskog Crvenog krsta Pale, u jednoj prostoriji, šest članova ekipe su se pripremali zajedno sa instruktorom i troje markiranata, koji pomažu ostvarenju vježbe. Prostoriju je bilo nemoguće ugrijati, pa se vježbanje izvodilo u konstatno hladnoj prostoriji.

Naravno, ekipi, markirantima i instruktorki nije nedostajalo entuzijazma i motivacije, pa su svojim požrtvovanim radom, upornošcu i timskim duhom prevazišli sve poteškoće.

Pred samo takmičenje se ispostavilo da od svih ekipa iz Republike Srpske jedino ekipa iz Pala nema mogućnosti da noći u Bijeljini, tako da su krenuli rano ujutru i vratili se kasno uveče. Međutim ništa ih nije zaustavilo da ostvare veliki uspijeh. Samo svojim trudom i znanjem ekipa je zauzela visoko treće mjesto, ujedno i prvo pobjedničko postolje na državnom takmičenju u istoriji.

{yoogallery src=[/images/stories/reportaze/takmicenje-crveni-krst-dec-2013/] width=[54] height=[54] title=[Omladinski klub Crvenog krsta Pale] style=[lightbox] effect=[fade] spotlight=[1] prefix=[thumb54_] thumb_cache_dir=[thumbs54] thumb_cache_time=[1440] load_lightbox=[1] thumb=[plain] rel=[lightbox[mygallery]] load_lightbox=[1] resize=[1] order=[asc] count=[50]}


(www.palelive.com / M.K.)

Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments