Pale i dalje atraktivne

0

Pale april 2015.

Uprkos ekonomskoj krizi, slaboj kupovnoj moći potencijalnih kupaca stanova i visokim kamatnim stopama banaka u Republici Srpskoj, stanogradnja u Palama i dalje živi.

Na nekoliko lokacija u užem dijelu Pala grade se stambeni i poslovni objekti, dok se zemljište ubrzano sprema za izgradnju novih.

Prema riječima investitora prodaja stambenih jedinica jeste opala u odnosu na prethodne godine, međutim dobra stvar za kupce je što je gradnja novih stanova mnogo kvalitetnija, a cijena po metru kvadratnom povoljnija.

Uspješne turističke sezone na Jahorini i dalje utiču na interesovanje kupaca iz inostranstva. Računica je i dalje jednostavna. Porodica može da napravi velike uštede na smještaju u toku zimske turističke sezone, jer je centar Pala udaljen od prve skijaške staze na Jahorini samo 12 km, dok je proteklu sezonu izuzetno atraktivno bilo i skijalište Pale – Ravna Planina (3 km). S obzirom na to da su Pale univerzitetski centar u kojem u toku školske godine boravi preko 5000 studenata, stanove je moguće rentati i na taj način brže vraćati uložen novac.

Međutim, prema informacijama investitora najveće interesovanje za kupovinu stanova i dalje pokazuju stanovnici iz regije. Stanove u Palama najviše kupuju stanovnici Sokoca, Rogatice i Višegrada, koji su pronašli zaposlenje u Palama ili u Sarajevu.

Cijena stanova na periferiji se kreće od 1200 do 1300 KM, u centru Pala od 1400 do 1550 KM, dok se cijena poslovnih prostora kreće od 1500 do 2500 KM po kvadratnom metru. Maksimalna cijena stanova po kvadratu je iznosila 1800 KM. Cijene stanova u Palama trenutno stagniraju ili rastu.

{yoogallery src=[/images/stories/reportaze/izgradnja-29-4-2015/] width=[87] height=[87] title=[Pale i dalje atraktivne] style=[lightbox] effect=[fade] spotlight=[1] prefix=[thumb87_] thumb_cache_dir=[thumbs87] thumb_cache_time=[1440] load_lightbox=[1] thumb=[plain] rel=[lightbox[mygallery]] load_lightbox=[1] resize=[1] order=[asc] count=[50]}

(www.palelive.com / B.P. / Foto: S.P.)

Pretplati se
Obavijesti me o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare