Ove godine prvi put kulturno-zabavna ljetna manifestacija

0

ISTOČNO SARAJEVO – Opštinska uprava Istočnog Novog Sarajeva ove će godine prvi put organizovati kulturno-zabavnu manifestaciju pod nazivom „LJeto u Istočnom Novom Sarajevu“, koja je zamišljena sa velikim brojem sadržaja za stanovnike ove lokalne zajednice, ali i posjetioce iz drugih opština i gradova.

Svi važniji događaji u okviru manifestacije biće održavani na novoizgrađenom Trgu Republike Srbije, saopšteno je iz opštine Istočno Novo Sarajevo.

Rukovodstvo Opštinske uprave posebno je programom manifestacije predvidjelo „LJetno kino za djecu“, gdje će mališani imati priliku da na otvorenom prostoru, putem LED displeja, koji je instaliran na sportskoj dvorani, u večernjim časovima pogledaju neke od aktuelnih crtanih filmova.

Ideja ljetnog kina u Istočnom Novom Sarajevu u punom kapacitetu trebala bi da zaživi naredne godine, nakon što budu završeni kompletni radovi na izgradnji zgrade Rektorata i Muzičke akademije u Istočnom Novom Sarajevu.

Platno za kino projekcije bilo bi postavljeno na objektu Rektorata, a planirano je uređenje i proširenje postojećeg amfiteatra u parku „Sunce“, čime bi bili stvoreni uslovi za gledanje filmova pod vedrim nebom.

U Opštinskoj upravi nadaju se da će ovaj vid gledanja filmova, koji će biti prilagođeni za sve starosne dobi, postati tradicija u Istočnom Novom Sarajevu.

„Iako su planovi boravka na otvorenom i u društvu još neizvjesni, naša namjera je da svakodnevnicu osvježimo lijepim i pozitivnim događajima, te će svi planirani sadržaji biti organizovani u skladu sa mjerama i preporukama nadležnih institucija“, istakuto je u saopštenju.

Javnost će o datumu početka manifestacije i njenom programu biti informisana u narednom peridu putem zvaničnog veb-sajta i „Fejsbuk“ stranice Opštine Istočno Novo Sarajevo.

(www.palelive.com / Srna)

Прати тему
Обавијeсти мe о
0 Коментара
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare