Otvoreni specijalistički centar i most Svete Varvare

0

MILIĆI – Radnici kompanije „Boksit“ iz Milića obilježili su danas krsnu slavu i Dan rudara Republike Srpske – Svetu Velikomučenicu Varvaru, a tim povodom otvoren je zdravstveni specijalistički centar i obnovljeni gradski most, koji će sada nositi naziv po Svetoj Varvari.Ministar zdravlja i socijalne zaštite Republike Srpske Dragan Bogdanić rekao je novinarima da je zahvalan „Boksitu“ jer se opredijelio da na ovaj način pruži bolju i kvalitetniju zdravstvenu zaštitu svojim radnicima, ali i građanima.

„Specijalistički centar dobro je opremljen i nadam se da će u narednom periodu, ne samo da uštedi sredstva zdravstvenom sistemu Srpske jer osiguranici neće imati potrebu da idu nje, nego će, kako vrijeme bude prolazilo, edukovati i naše ljekare“, kaže Bogdanić.

On je dodao da će Centar imati tretman kao i druge zdravstvene ustanove u Republici Srpskoj.

Predsjednik kompanije „Boksit“ Rajko Dukić rekao je da je oba projekta, ukupne vrijednosti 590.000 KM, finansiralo ovo preduzeće, a da su građevinci kompanije bili i izvođači radova.

Dukić je istakao da je prva ambulanta u Milićima otvorena 1960. godine, ali da je razvoj industrije na ovom području, a posebno jačanje rudarske proizvodnje, nametnulo potrebu da zdravstvena zaštita bude podignuta na viši nivo.

„Specijalistički centar koji smo danas otvorili smješten je na 300 metara kvadratnih, savremeno je izgrađen i vrhunski opremljen. U njemu će raditi najeminentniji stručnjaci iz oblasti medicine, sa beogradskih klinika i ustanova, ali i doktori iz regije. Centar će raditi svakog dana i pružati usluge zaposlenima u kompaniji, kao i građanima Milića i regije“, naglasio je Dukić.

Centar će funkcionisati kao Poslovna jedinica kompanije „Boksit“ i pružaće usluge iz oblasti vaskularne hururgije, interne medicine i kardiologije, endokrinologije, gastroenterologije, urologije, ginekologije, radiologije, dermatologije, pulmologije, otorinolaringologije, neurologije, oftalmologije i medicine rada, a posjeduje i vlastitu laboratoriju.

Obnovljeni most Svete Varvare u centru Milića svečano su otvorili načelnik ove opštine Momir Lazarević i ministar saobraćaja i veza u Vladi Republike Srpske Neđo Trninić.

Trninić je naveo da je zadovoljan što postoje društveno odgovorne firme poput kompanije „Boksit“, koje su spremne da dio svog profita ulože u ovakve projekte.

„To je zbog toga što je na čelu `Boksita` čovjek koji ima vizuju i energiju. Izuzetno sam zadovoljan što postoje ovakvi projekti i nadam se da ćemo na ljeto imati priliku da kompletiramo projekat otvaranjem kružnog toka, koji bi trebalo da bude izgrađen nedaleko odavde“, kaže Trninić.

Projektovanje i rekonstrukciju mosta obavila je kompanija „Boksit“. Most je dugačak 38 metara, kolovozna traka sa dosadašnjih pet proširena je na 6,10 metara, a postoje i dvije pješačke staze široke po 2,5 metara.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplati se
Obavijesti me o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare