Idućeg vikenda drugi „Mini festival domaćeg piva“

0

ISTOČNO SARAJEVO – Istočno Sarajevo će idućeg vikenda biti domaćin drugog „Mini festivala domaćeg piva“, čiju organizaciju je pomogla opština Istočno Novo Sarajevo.Festival počinje 24. decembra u 16.00 časova u prostorijama bivšeg Doma kulture Lukavica, a organizatori su mala grupa entuzijasta, ljubitelja i proizvođača domaćeg piva iz Istočnog Sarajeva.

„Uz pomoć opštine Istočno Novo Sarajevo po drugi put organizjemo ovu vrstu druženja pivara. Cilj festivala je promocija kulture domaćeg pivarstva, upoznavanje javnosti sa različitim vrstama domaćeg piva, te tehnologije njegove proizvodnje“, izjavio je Srni jedan od organizatora ovog festivala Vuk Vučetić.

Prema njegovim riječim, učešće na festivalu su potvrdili osam lokalnih proizvođača domaćeg piva iz Istočnog Novog Sarajeva, Sarajeva, Kiseljaka, Foče i Pala.

„Nadam se da bi festival mogao postatati tradiconalan u Istočnom Sarajevu, te kao takav ući i u turističku ponudu našeg grada. Očekujem da bi i druge lokalne zajednice i kompanije mogle naći svoj interes da nas podrže“, rekao je Vučetić.

Među izlagačima su proizvođači domaćeg piva „Sestra“, „Bru pab“ i „Kraft delega“ iz Sarajeva, „Prva fočanska pivara“, „Birokrata“ Pale, „MiG“ iz Kiseljaka, te „Kurtenđur“ i Pivarska zadruga „Šerpasi“ iz Istočnog Sarajevo.

„Poznato je da građani peku svoju rakiju u ovim krajevima. Istovremeno, tehnologija proizvodnje piva nije suviše komplikovana i u mnogim zemljama Zapada etablirane su male pivnice kavih kod nas još, nažalost, nema. Festival bi mogao predstavljati jedan od prvih korak ka tom smjeru“, rekao je Vučetić.

Posjetioci festivala će za dvije KM koliko košta ulaz biti u prilici da probaju više od 30 vrsta domaćeg piva koje se prodaje po cijenama od dvije do četiri KM.

Prvi mini festival domaćeg piva, prvi je održan u septembru 2016. godine u Istočnom Sarajevu.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplati se
Obavijesti me o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare