Otvoreni „Petrovdanski dani“

0

VLASENICA – Izložbom likovnih radova vlaseničkih osnovaca i ženskih ručnih radova u galeriji Doma kulture u Vlasenici danas je otvorena tradicionalna kulturno-sportska manifestacija „Petrovdanski dani 2012“.

Otvarajući izložbu načelnik opštine Mladen Popović rekao je da je cilj organizatora ove manifestacije bio da se u što većoj mjeri afirmišu domaći autori.

On je rekao da će narednih dana u Vlasenici biti organizovane književne večeri, takmičenje u pripremanju kotlića, planinarski pohod, a da će se manifestacija završiti u drugoj sedmici avgusta brdskom auto-trkom.

„Nastojali smo da budžet manifestacije prilagodimo trenutnim ekonomskim prilikama i sve ovo što će tokom jula i avgusta biti organizovano neće preći 25.000 KM“, naveo je Popović.

Likovni pedagog u Osnovnoj školi „Vuk Karadžić“ u Vlasenici NJegoš Arnaut rekao je da je ovo prva izložba vlaseničkih osnovaca van škole i istakao da su oni zbog svojih uspjeha zaslužili da se predstave
Vlaseničanima.

„Samo u toku ove školske godine oni su na takmičenjima osvojili blizu 70 nagrada. Od Srbije, Slovenije, Makedonije, pa do Bugarske, Poljske, Mađarske, čak do Japana“, rekao je Arnaut i naglasio da će dvije učenice u avgustu učestvovati na likovnoj koloniji koju u Banjaluci organizuje Ministarstvo prosvjete Republike Srpske.

Izložba u vlaseničkom Domu kulture biće otvorena do 20. jula.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplati se
Obavijesti me o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare