Otvorene muzičko-poetske večeri „Duša riječi i tona“

0

ISTOČNO SARAJEVO – U Istočnom Sarajevu večeras su otvorene muzičko-poetske večeri pod nazivom „Duša riječi i tona“. Muzičko-poetske večeri organizuje Udruženje građana za njegovanje klasične muzike „Koral“ u saradnji sa Muzičkom akademijom Univerziteta u Istočnom Sarajevu.

Prijatelj manifestacije je Ministarstvo prosvjete i kulture Republike Srpske.

Docent na Muzičkoj akademiji u Istočnom Sarajevu Maja Đogo istakla je da je manifestacija veoma značajna jer publika ima priliku da prvi put čuje lijep spoj poezije, slike i muzike.

„Do sada je u Istočnom Sarajevu održavan festival `Koral` na kojem je uglavnom izvođena ruska muzika. Večeras imamo italijansko-austrijsko veče, a sutra srpsko-češko veče“, rekla je Đogo.

Ona je najavila da će pjesnikinja Gordana Milošević večeras čitati pjesme umjetnika čija će se muzika izvoditi, a sutra svoje pjesme i poeziju srpskih pjesnika.

Đogo je naglasila da ovakvih manifestacija treba da bude što više i da ih treba podržati.

Umjetnički direktor projekta Klaudija Krkotić rekla je novinarima da će manifestacija trajati četiri večeri.

„Sutra će biti priređeno muzičko-poetsko veče posvećeno Desanki Maksimović i kompozitoru Dejanu Despiću, te predstavljeni Dvoržakovi `Moravski dueti`. Treće večeri očekuje nas koncert Maje Žuže, a četvrte koncert pijaniste Sonje Radojković“, navela je Krkotićeva.

Maja Žuža takođe smatra da su veoma značajne manifestacije ovog tipa. „Intenzivno radimo na tome da unaprijedimo muzička dešavanja, kako na Muzičkoj akademiji, tako i u BiH“, kaže Žuža.

Muzičko-poetske večeri održavaju se u koncertnoj sali Muzičke akademije u Istočnom Sarajevu.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplati se
Obavijesti me o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare