Otvorena zdravstvena ustanova „Internistička ambulanta interne medicine dr Mandić“

0

Na Palama je danas otvorena zdravstvena ustanova „Internistička ambulanta interne medicine dr Mandić“. Otvaranju su prisustvovale brojne zvanice, predstavnici javnog i političkog života opštine Pale, Grada Istočno Sarajevo i Republike Srpske.

Ministar zdravlja Republike Srpske Dragan Bogdanić rekao je da je ministarstvo podržalo ovaj projekat, jer ima veliki značaj za zdravstveni sistem i lokalnu zajednicu u kojoj se nalazi i dodao da će ambulanta imati mogućnost da potpiše ugovor sa Fondom zdravstvene zaštite i na taj način približi svoje usluge širem stanovništvu.

Načelnik opštine Pale Miodrag Kovačević ocjenio je otvaranje ovakve ordinacije kao jasan pokazatelj ekspanzije Pala i dodao da mu je čast da se eminentni stručnjaci opredjeljuju da svoje poslovne i privatne planove vezuju upravo za ovaj grad.

Dr Dragana Mandić pojasnila je da je već 20 godina u medicinskoj praksi kao kardiolog i da je njen cilj bio savremenu medicine koja podrazumjeva najmodernije dijagnostičke metode približiti korisnicima i uvesti zdravstvenu edukaciju koja će obučiti ljude kako da što bolje, kvalitetnije i duže žive.

Pored interniste kardiologa, u ambulanti će ordinirati i konsultativne službe iz oblasti pulmologije, endokrinologije, gastroenterologije kao i laboratorijska dijagnostika.

Radno vrijeme ambulante je dvokratno, od 08 do 14 i 16 do 18 časova.

(www.palelive.com / D.B / Foto: M.S.)

Pretplati se
Obavijesti me o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare