Otvorena turistička berza i zimska turistička sezona

0

Direktor Olimpijskog centra /OC/ „Jahorina“ Branko Koroman danas je u hotelu „Bistrica“ na Jahorini svečano otvorio turističku manifestaciju Berza turizma i ugostiteljstva „U susret zimi 2010/2011“, kao i zimsku turističku sezonu na ovoj olimpijskoj ljepotici.

Podsjetivši da centar „Jahorina“ i Turistička organizacija Grada Istočno Sarajevo 14. put organizuju ovu manifestaciju, Koroman je istakao da je OC „Jahorina“, zahvaljujući Vladi Republike Srpske /RS/, dobio finansijsku mogućnost da krene u realizaciju brojnih projekata, od kojih su neki već urađeni. „Usvojili smo ukupni investicioni plan od 41 milion KM, a do sada smo realizovali najznačajniji projekat – izgradnju dva šestosjeda i sada te instalacije imaju kapacitet od 2000 skijaša na čas, dok će se u drugoj fazi u narednom periodu ovaj kapacitet podići na 3000 skijaša na čas, te izgraditi garaža na Ogorjelici 1“, rekao je Koroman.

Istakavši da će na narednoj sjednici Nadzornog odbora OC „Jahorina“ biti usvojena tenderska dokumentacija za izgradnju šestosjeda na Skočinama i izgradnju garaže na šestosjedu Poljice, Koroman je rekao da se trenutno realizuje projekat vještačkog osnježavanja na Jahorini, koji bi trebalo da bude završen narednog mjeseca.

„Cilj nam je da povećamo interesovanje i da i drugi investitori i privatnici pronađu ekonomsku isplativost u izgradnji predviđenih projekata, a ovih dana već kreće privatna inicijativa za izgradnju gondole od Pala do Joahorine“, rekao je Koroman.

Direktor Turističke organizacije Grada Istočno Sarajevo Savo Kovač rekao je da je ova turistička manfestacija dobila „dušu i srce“ i postala jedan od značajnih projekata, ne samo za lokalnu zajednicu, nego i šire.

On je istakao da za turističku Berzu postoji veliko interesovanje i dodao da se danas pojavilo više od 100 izlagača – proizvođača i dobavljača hrane, pića i ugostiteteljske opreme iz regije, kao i veliki broj turističkih organizacija.

Kovač je naglasio da je za vrijeme trajanja manifestacije hotel „Bistrica“ obezbijedio promotivnu cijenu usluga, pa će smještaj na bazi polupansiona koštati 49 KM.

„Ovo je prilika da se na jednom mjestu sretnu predstavnici turoperatera, turističkih agencija, hotelijeri, proizvođači i distributeri hrane i pića, opreme za ugostiteljstvo i turistički radnici, te uz razmjenu iskustava sklope poslovne aranžmane za predstojeću zimsku turističku sezonu“, istakao je Kovač.

On je naglasio da je manifestacija organizovana uz podršku Ministarstava trgovine i turizma i Ministarstva poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede RS, Ministarstva spoljne trgovine i ekonomskih odnosa BiH, Grada Istočno Sarajevo i opština Pale i Trnovo.

Danas su najzaslužnijim za razvoj i promociju turizma na Jahorini dodijeljena priznanja „Srebrna pahuljica“ i plakete, a posebna priznanja su dodijeljena ministru trgovine i turizma RS Predragu Gluhakoviću i Ministarstvu poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede RS.

U popodnevnim časovima biće priređena prezentacija turističke ponude Grada Istočno Sarajevo i Jahorine, novih projekata Olimpijskog centra „Jahorina“, projekta gondole Pale-Jahorina, kao i pozitivnih primjera privatnog sektora na Jahorini.

Učesnici će moći i da degustiraju lovačke i ribolovačke specijalitete, kao i da vide kako se pravi rakija na tradicionalan način. U hotelu je postavljena i izložba slika likovne kolonije „Art simpozijum Jahorina“, dok je za skijaše OC „Jahorina“ danas obezbijedio i besplatno skijanje.

{denvideo http://www.youtube.com/v/cfYHZhRZCxs?fs=1}

Danas besplatno skijanje

Olimpijski centar Jahorina organizovaće danas besplatno skijanje na lokaciji „Rajska dolina“, a skijaši će moći da koriste liftove „Željo“ i „Olimpik“ u terminu od 10.00 do 15.00 časova.

Prvo skijanje u ovoj zimskoj sezoni organizovano je povodom otvaranja Berze turizma i ugostiteljstva pod nazivom „U susret zimi 2010/2011“, koja će trajati do 28. novembra.

Stručna saradnica za odnose sa javnošću Olimpijskog centra Jahorina Zorica Stojanović         rekla je Srni da postoji veliko interesovanje za Berzu i da se do sada prijavilo oko 60 izlagača – proizvođača i dobavljača hrane, pića i ugostiteteljske opreme iz regije, kao i veliki broj turističkih organizacija.

Ona je podsjetila da Turistička organizacija grada Istočno Sarajevo i Olimpijski centar „Jahorina“ 14. put organizuju ovu manifestaciju.

Za vrijeme trajanja Berze Hotel „Bistrica“ obezbijedio je promotivnu cijenu usluga, pa će smještaj na bazi polupansiona koštati 49 KM.

Na Jahorini je juče bilo oko 35 centimetara snijega, a temperatura je nekoliko stepeni ispod nule.

(www.pallive.com / Srna)

Pretplati se
Obavijesti me o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare