Otvorena stomatološka ordinacija u OŠ „Srbija“

0

U Osnovnoj školi „Srbija“ na Palama danas je počela sa radom stomatološka ordinacija, gdje će za oko 1 820 učenika biti obezbijeđena besplatna stomatološka usluga.

Direktor OŠ „Srbija“ Neđo Ždrale istakao je da je ovo prva dječija stomatološka ordinacija na ovim prostorima, naglašavajući da će besplatnu uslugu imati djeca iz osnovnih škola „Srbija“, „Pale“, „Mokro“, kao i učenici iz područnih škola Podgrab i Podvitez.

Ždrale je naglasio da je vrijednost ovog projekta, koji su pomogli humanitarna organizacija „Vrld vižn„, grad Istočno Sarajevo, opština Pale i Dom zdravlja Pale, oko 23.000 KM.

Šef sarajevske kancelarije „Vrld vižna“ Željko Blagojević istakao je da su ovo jako važni projekti za lokanu zajednicu, a posebno za učenike i roditelje koji su prepoznali potrebu za stomatološkom ordinacijom.

Blagojević je istako da su oni obezbjedili stomatološku stolicu vrijednosti oko 14.000 KM, a nada se da će uskoro učestvovati u sličnom projektu i otvaranju stomatološke ordinacije u OŠ „Pale“.

Direktor Doma zdravlje Pale Mlađenka Dragaš istakla je da ova ordinacija mnogo znači za djecu i lokalnu zajednicu i da planiraju iduće godine da ovakvu ordinaciju otvore i u OŠ „Pale“.

„Djeca su naša budućnost i zato sam prihvatila obavezu da finansiram stomatologa koji će raditi u ovoj ordinaciji“, naglasila je Dragaševa i dodala da je održavanje oralne higijene veoma važno, jer je istraživanje koje je uradilo Ministarstvo zdravlja RS pokazalo da 70 odsto stanovništva RS u prošloj godini uopšte nije posjetilo stomatologa.

Prema njenim riječima, ta činjenica je poražavajuća i dobro je što će djeca svakim danom sticati navike kako da održavaju oralnu higijenu da bi imali lijep osmijeh.

Stomatolog Zdravko Lasica danas je novootvorenoj stomatološkoj ordinaciji poklonio ultrazvučni čistač instrumenata, koji se koristi prije sterilizacije.

„Ako se kaže da je omladina ogledalo društva, onda su zubi ogledalo duše“, rekao je Lasica i dodao da je srećan što je urađen ovakav projekat, koji je poslije sportske dvorane drugi po važnosti kapitalni projekat.

Načelnik opštine Pale Slobodan Savić istakao je da je opština učestvovala u finansiranju izgradnje OŠ „Srbija“ i da je još tada predviđeno da se otvori ovakva ordinacija.

Učenik sedmog razreda OŠ „Srbija“ Stefan Ristić rekao je da će im ova ordinacija mnogo značiti, jer ima puno djece koja imaju pokvarene zube i ne vode računa o njima i o tome da imaju lijep osmijeh.

{denvideo http://www.youtube.com/watch?v=d1H_lqe_dM0&feature=player_embedded}

Fotografije:

DSCN5615.jpg
DSCN5628.jpg
otvaranje_stomatoloske_ordinacije11.jpg
otvaranje_stomatoloske_ordinacije12.jpg
otvaranje_stomatoloske_ordinacije13.jpg
otvaranje_stomatoloske_ordinacije14.jpg
otvaranje_stomatoloske_ordinacije01.jpg
otvaranje_stomatoloske_ordinacije02.jpg
otvaranje_stomatoloske_ordinacije03.jpg
otvaranje_stomatoloske_ordinacije04.jpg
otvaranje_stomatoloske_ordinacije05.jpg
otvaranje_stomatoloske_ordinacije06.jpg
otvaranje_stomatoloske_ordinacije07.jpg
otvaranje_stomatoloske_ordinacije08.jpg
otvaranje_stomatoloske_ordinacije09.jpg
otvaranje_stomatoloske_ordinacije10.jpg


(www.palelive.com / Srna / Foto: MS, GV, SV)

Pretplatite se na komentare članka
Obavještavaj me o
0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments