Otvorena Spomen soba prvom dekanu Elektrotehničkog fakulteta

0

ISTOČNO SARAJEVO – U prostorijama Elektrotehničkog fakulteta /ETF/ Univerziteta u Istočnom Sarajevu danas je otvorena Spomen soba u znak sjećanja na profesora Veljka Vuletića, prvog dekana ovog fakulteta.

Spomen soba je otvorena povodom godišnjice smrti Veljka Vuletića, na inicijativu Nastavno-naučnog vijeća, saopšteno je sa fakulteta.

Dekan Elektrotehničkog fakulteta Univerziteta u Istočnom Sarajevu profesor Zoran LJuboje rekao je da su u ovoj sobi izložene stvari profesora Vuletića koje su vezane za njega i njegov rad.

LJuboje je ovom prilikom podsjetio da je Nastavno-naučno vijeće Elektrotehničkog fakulteta donijelo odluku o otvaranju Spomen sobe, ali i o izradi biste Veljka Vuletića koja će biti postavljena u holu ETF-a.

Veliki amfiteatar ETF-a već nosi ime profesora Vuletića, a predat je i zvanični prijedlog opštinama Istočno Novo Sarajevo i Istočna Ilidža da jedna od ulica ponese ime Veljka Vuletića.

Profesor Vuletić bio je prvi dekan ETF-a i tu funkciju obavljao je od 1993. do 2002. godine.

Bio je jedan od osnivača Univerziteta u Srpskom, odnosno Istočnom Sarajevu.

Odlikovan je brojnim priznanjima među kojima su Velika povelja Univerziteta u Istočnom Sarajevu i Zlatna plaketa Grada Istočno Sarajevo.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplati se
Obavijesti me o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare