U Olimpijskom parku na Palama večeras je otvorena manifestacija „Snježna čarolija“ u okviru koje je organizovano prvo ekološko klizalište, te postavljene zimske kućice sa različitim sadržajima – od gastro ponude do suvenira.

Direktor Turističke organizacije Pale Dragan Jakić rekao je da je manifestacija počela u okviru „Paljanske zime“ i da je u ovoj lokalnoj zajednici prvi put otvoreno klizalište na oduševljenje svih građana, a posebno djece.

On je dodao da je postavljeno šest zimskih kućica, da su za sugrađane večeras obezbijeđeni besplatni topli napici i slatkiši, a nastupio je i bend Osnovne škole „Srbija“.

Prema njegovim riječima, cilj manifestacije je promovisanje turističkih, zabavnih i drugih potencijala i sadržaja koje nudi opština Pale, kao i privlačenje turista u ovaj grad.

Jakić je izrazio nadu da će „Snježna čarolija“ postati tradicionalna i najavio da će u narednom periodu biti organizovan niz muzičkih i drugih manifestacija.

Načelnik opštine Pale Boško Jugović rekao je novinarima da će manifestacija trajati mjesec dana i da je organizovana s ciljem da Paljani dobiju sadržaj koji do sada nisu imali.

On je dodao da će iznajmljivanje klizaljki koštati jednu KM i da će sav novac ići u humanitarne svrhe.

Jugović je za subotu, 28. decembar, najavio „Trku Djeda Mrazova“.

On je svim građanima Pala i Republike Srpske čestitao predstojeće praznike uz želju da ih provedu u zdravlju i sreći.

Milica Radović iz Osnovne škole „Srbija“ kaže da je škola zakupila jednu od zimskih kućica na mjesec dana i da su građanima večeras predstavljeni različiti ukrasi koje su pravili zajedno sa učenicima, a predmeti su prodajnog karaktera.

Manifestacija će trajati do 26. januara.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplati se
Obavijesti me o
2 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare

Konačno da se i u Palama nešto pokrene sa mrtve tačke!
Smješno kratak rok trajanja ove „čarolije“. Trebalo bi barem da je 2 jeseca, od polovine decembra, do polovine, ili kraja februara!

Zaista pohvale idejnim tvorcu za ovakav potez.Nadam se da ce ovo postati tradicija.