U 2020. godini biće realizovani ključni infrastrukturni projekti

0

ISTOČNO SARAJEVO – Načelnik opštine Istočno Novo Sarajevo LJubiša Ćosić poručio je večeras da će ova lokalna zajednica u 2020. godini okončati realizaciju pet ključnih infrastrukturnih projekata.

Ćosić je na novogodišnjem prijemu rekao da je opština Istočno Novo Sarajevo u posljednjih nekoliko godina po intenzitetu izgradnje prepoznata kao lokalna zajednica broj jedan u Republici Srpskoj.

„Rekonstrukcija sportske dvorane teče planiranom dinamikom i biće završena naredne godine. Izgradnja gradskog trga `Srbija` teče dobro i polovinom iduće godine biće otvoren, kao i pozorište čija će izgradnja biti okončana krajem 2020. godine“, dodao je Ćosić.

On je kao ključne projekte naveo i izgradnju nove ulice Dečanska u dužini od 1,15 kilometra i novog parka za koji su već započeti pripremni radovi.

Ćosić je naglasio da je realizovano i mnogo manjih, ali veoma važnih projekata, kao što je asfaltiranje lokalnih puteva, izgradnja novih igrališta, te uvođenje LED rasvjete.

On je podsjetio i na gradnju poslovne zone u kojoj bi trebalo da bude zaposlen veliki broj stanovnika ove opštine, ali i cijelog Istočnog Sarajeva.

Ćosić je istakao da je ova lokalna zajednica tokom 2019. godine izmirila sve obaveze prema sportskim udruženjima, boračkoj organizaciji, nevladinim organizacijama i udruženjima penzionera.

On je zvanicama iz društvenog, kulturnog, vjerskog i političkog života opštine, kao svim građanima Istočnog Novog Sarajeva, poželio srećnu i uspješnu 2020. godinu.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplati se
Obavijesti me o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare