Otvorena Sedma izložba ručnih radova

0

U galerijskom prostoru Kulturnog centra na Palama sinoć je otvorena Sedma izložba ručnih radova na kojoj su izloženi predmeti od vune, konca, drveta, ukrasnih i odjevnih predmeta, nakita i predmeta za kuću. Izložbu, koja se tradicionalno organizuje sedam dana pred Vaskrs, otvorila je direktor Kulturno-sportskog centra Pale Gordana Samardžija koja je navela da na ovoj izložbi učestvuje 13 izlagača iz Lukavice, Mokrog, Sokoca i Pala.

„Na ovaj način njegujemo i nastavljamo tradiciju ovih prostora, a svake godine na izložbi ručnih radova dolaze novi izlagači“, navela je Samardžija i dodala da su izloženi predmeti rađeni isključivo od prirodnih materijala.

Predsjednik sekcije kućne radinosti „Bosiljak“ Dragica Bozalo rekla je da ovu sekciju čine devet žena, te da im je ovo prva izložba u Kulturnom centru.

Bozalo je naglasila da su predstavljene sve vrste ručnih radova, kao što su pletenje, heklanje, dekupaž, fito-kolaž i mnogi drugi, dodavši da su članice učestvovale i na drugim izložbama i sajmovima od Jahorine, Rudog i Rogatice.

Izložba ručnih radova trajaće do srijede, 27. aprila, a večerašnji program svojim nastupom upotpunila je muzička grupa „Padrino bend“.

(www.palelive.com / Srna)

Прати тему
Обавијeсти мe о
0 Коментара
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare