Otvorena muzejska postavka pećine Orlovača

0

U utorak 22. aprila u okviru Turističko-speleološkog kompleksa pećina Orlovača je otvorena muzejska postavka kostiju pećinskog medvjeda (lat. Ursus spelaeus), fragmenata praistorijske keramike i rimske opeke.

Otvarenje muzejske postavke je rezultat dugogodišnjeg rada na istraživanju pećine, a realizovanjem projekta opštine Pale i vlade Italije u vrijednosti od 76.587 evra u avgustu 2012. godine, stvoreni su i tehnički uslovi da se ova zamisao realizuje.

Novost je što će u periodu od 15. aprila do 15. oktobra, od utorka do subote posjete muzeju i pećini biti moguće u terminima 09.00, 12.00 i 15.00 časova, dok je u zimskom periodu posjeta moguća samo uz najavu. Cijena ulaznice je 4 KM za pojedinačne posjete, 3 KM organizovane posjete, 2 KM organizovane posjete za školske ustanove. Kontakt informacije zainteresovani mogu pronaći na web stranici www.orlovaca.com.

“Otvaranjem muzejske postavke i uvođenjem termina posjeta tokom ljeta smo se trudili proširiti ponudu kada je ovo prirodno dobro u pitanju. Pećina Orlovača bilježi sve više turističkih posjeta u toku godine i to kod nas stvara određenu obavezu da proširujemo ponudu, ali i da više radimo na zaštiti pećine”, izjavio je Mladen Samardžić, stručni saradnik za kulturno-istorijska i privredna dobra opštine Pale.

{yoogallery src=[/images/stories/reportaze/muzejska-postavka-pecina-orlovaca-april-2014/] width=[54] height=[54] title=[Otvorena muzejska postavka pećine Orlovača] style=[lightbox] effect=[fade] spotlight=[1] prefix=[thumb54_] thumb_cache_dir=[thumbs54] thumb_cache_time=[1440] load_lightbox=[1] thumb=[plain] rel=[lightbox[mygallery]] load_lightbox=[1] resize=[1] order=[asc] count=[50]}

(www.palelive.com)

Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments