Otvorena manifestacija Nedjelja djeteta

0

SOKOLAC – Načelnik opštine Sokolac Milovan Bjelica rekao je na otvaranju manifestacije Nedjelja djeteta u sokolačkom vrtiću da je djeci potrebno obezbijediti bezbrižno djetinjstvo, obrazovanje i sva druga prava, posebno u oblasti zdravstvene zaštite, sigurnosti porodice, te druženja sa vršnjacima.

On je dodao da posebnu pažnju i uslove treba obezbijediti djeci koja imaju zdravstvene probleme i smetnje u razvoju da bi u druženju sa vršnjacima lakše podnosili i prevazilazili te poteškoće.

Bjelica je rekao Srni da je danas posjetio djecu i vaspitače u svih šest vaspitno-obrazovnih grupa povodom međunarodne manifestacije posvećene djeci.

Prema njegovim riječima, lokalna uprava veliku pažnju posvećuje ovoj ustanovi obezbjeđivanjem kvalitetne opreme i potrebnih sredstava za njeno funkcionisanje.

Bjelica je naglasio da opština Sokolac na više načina podržava pronatalitetnu politiku, te podsjetio da je u ovoj godini lokalna uprava sufinansirala vantjelesnu oplodnju za 12 bračnih parova i da će na taj način pomoći još dva bračna para.

Direktor sokolačke Ustanove za predškolsko vaspitanje i obrazovanje Biljana Kosorić zahvalila je načelniku opštine za sve vidove pomoći koje lokalna uprava pruža ovom vrtiću.

Ona je napomenula da je ove godine, zbog epidemije virusa korona, umjesto tradicionalnog prijema kod načelnika opštine, Nedjelja djeteta otvorena njegovom posjetom mališanima u vrtiću.

Kosorićeva je dodala da će ove sedmice djeca u vrtiću sa svojim vaspitačicama obilježiti međunarodnu Nedjelju djeteta kroz više programskih segmenata i tako podsjetiti odrasle na svoja prava i potrebe.

Ona je rekla da će mališani posjetiti Crkvu Svetog proroka Ilije, organizovati jesenji karneval i takmičenje na otvorenom, te manifestaciju završiti izletom u Brezjak nedaleko od Sokoca.

„Nedjelja djeteta“ se ove godine obilježava od 5. do 11. oktobra pod sloganom „U zdravom tijelu vedar duh“.

Ustanova za predškolsko vaspitanje i obrazovanje na Sokocu otvorena je 1981. godine i trenutno u njoj boravi 135 mališana podijeljenih u šest vaspitnoobrazovnih grupa.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplati se
Obavijesti me o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare